Nogomet
62

Hebibović: Sarajevo je favorit, ali na Koševo ne dolazimo da se branimo

Piše: D. B.
Anel Hebibović
Anel Hebibović
Nakon pobjede protiv Drine i remija sa ekipom Mladosti iz Obarske u Vrapčićima, Velež će prvu gostujuću ovosezonsku utakmicu odigrati na gostovanju kod Sarajeva. Ponajbolji nogometaš Rođenih, Anel Hebibović, tvrdi da njegova ekipa ne dolazi na Koševo da se brani.

Hebibović je na početku razgovora za portal Klix.ba komentarisao dva prethodna kola u prvenstvu.

"Nismo mi igrali toliko loše, koliko su se protivnici, Drina i Mladost, branili. Napadali smo u obje utakmice, bili smo bolji, ali u nogometnu bolji ne pobjeđuje uvijek. Nedostajalo nam je sreće", izjavio je Hebibović.

Velež će u subotu na Koševu imati izuzetno težak zadatak,

"Prije svega, očekujem kvalitetnu nogometnu predstavu. Sarajevo je prvi favorit za osvajanje titule prvaka, ali mi ne dolazimo da se branimo. Idemo na pobjedu, kao i u svakoj utakmici koju igramo. Svaki klub ima svoje prednosti, ali i mane, pa tako i Sarajevo. Dat ćemo sve od sebe da to i iskoristimo. Želimo pobjedu, ali danas ne možete biti sigurni s kim god da igrate, posebno kad je protivnik Sarajevo", rekao je nogometaš Veleža.

Mnogo se govorilo o njegovom odlasku iz Mostara nakon završetka prošle sezone, ali se to nije dogodilo.

"Bilo je nekoliko ponuda i ne znam zašto transfer nije ralizovan. Ali, ne opterećujem se previše, želim što bolje igrati i tako zaslužiti još više ponuda nego što je bilo ovog ljeta", kazao je Hebibović.

Velež ove sezone želi napraviti bolji rezultat nego prošle sezone, kada je završio na petom mjestu.

"Realno, još je rano govoriti o tome koliko možemo, ali ako ćemo suditi po igračkom kadru, možemo bolje nego prethodne sezone. Potrebno nam je da se uigramo, jer smo dobili nekoliko novih igrača, ali smatram da će uskoro sve kockice biti posložene", izjavio je sjajni nogometaš Veleža.

Kao favorita za osvajanje prvenstva vidi Sarajevo.

"Sarajevo ima sjajnu ekipu koja igra ofličan nogomet. Ipak, sezona je duga, vidjet ćemo", završio je Hebibović.

Utakmica Sarajevo - Velež se igra u subotu s početkom u 20:15 sati.