Le Championnat
0

Hazard i Girard igrač i trener sezone

Totalsport
Eden Hazard
Eden Hazard
Eden Hazard, sjajni 21-godišnji belgijski nogometaš i glavna snaga još nekoliko dana aktuelnog francuskog prvaka Lillea, izabran je drugu sezonu zaredom za najboljeg igrača francuskog prvenstva.

Rene Girard, trener nogometaša Montpeliera, proglašen je, pak, za najboljeg trenera Le Championnata. U pitanju je anketa u kojoj sudjeluju igrači i treneri klubova iz prve i druge francuske lige.

Hazard je do pobjede u ovom izboru stigao ispred Nenea iz Paris Saint-Germaina, te dvojice najboljih Montpellierovih igrača Younesa Belhande i Oliviera Girouda.

"Budući da u ovom izboru sudjeluju sami nogometaši, lijepo je saznanje da vas prepoznaju i cijene. Gledajući samo statistiku, ovo je bila moja najbolja sezona, ali niti prošla, u kojoj smo osvojili dvostruku krunu, nije bila loša. Radije bih ostao bez individualnih nagrada, te umjesto toga ostvario još bolje timske rezultate. Ipak, plasirali smo se u Ligu prvaka. Lično sam davao sve od sebe", izjavio je Hazard.

Mladi Belgijanac je 2009. i 2010. godine bio biran za najboljeg mladog igrača lige. Ove sezone ta nagrada ide u ruke Belhande.

Lille ove sezone nije uspio obraniti naslove u prvenstvu i kupu, ali je Hazard odigrao izvrsnu sezonu, koju je začinio sa 17 pogodaka i 15 asistencija. Nedavno je najavio odlazak iz kluba. Spekuliše se da bi se mogao priključiti jednom od klubova iz Manchestera, Unitedu ili Cityju.

Najbolji trener sezone je 58-godišnji Rene Girard, stručnjak na kormilu Montpelliera, kojem treba jedan bod na gostovanju u zadnjem kolu kod Auxerrea, koji sigurno ispada iz lige, kako bi osigurao naslov prvaka Francuske. Za titulu još konkurira PSG koji zaostaje za tri boda, a u zadnjem kolu će gostovati kod Lorienta.

Hugo Lloris iz Lyona izabran je za najboljeg golmana lige.

Sastavljena je i ekipa Le Championnata u formaciji 4-2-3-1. U njoj se nalaze:

Hugo Lloris (Lyon); Mathieu Debuchy (Lille), Nicolas N'Koulou (Marseille), Vitorino Hilton (Montpellier), Henri Bedimo (Montpellier); Rio Mavuba (Lille), Etienne Capoue (Toulouse); Eden Hazard (Lille), Younes Belhanda (Montpellier), Nene (Paris Saint-Germain); Olivier Giroud (Montpellier)