Nogomet
0

Hazard dugo "posti": Već 24 utakmice čeka na 50. gol u dresu Plavaca

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
U 35. kolu prošle sezone Chelsea je na svom Stamford Bridgeu golom Edena Hazarda sa 1:0 slavio protiv Crystal Palacea i osvojio titulu prvaka Engleske. Izgleda nevjerovatno, ali to je posljednji gol Hazarda za Chelsea u zvaničnim utakmicama.

Lijevo krilo reprezentacije Belgije i Chelseaja zbog sjajnih partija u prošloj sezoni izabran je za najboljeg igrača lige. U pohodu Plavaca na titulu postigao je 14 golova i dodao devet asistencija.

Međutim, u ovoj sezoni je neprepoznatljiv, kao i cijeli tim Chelseaja. Meč protiv Crystal Palacea odigran je 3. maja tako da se navršilo već sedam mjeseci otkako Hazard nije postigao gol za svoj klub, a gol protiv Palacea bio je njegov 49. gol za Chelsea.

Plavci sutra od 18:30 sati u okviru 15. kola Premiershipa igraju na domaćem terenu protiv Bournemoutha i navijači se nadaju da će Hazard konačno pogoditi i postići svoj 50. gol za Chelsea. Sutrašnji meč bit će njegov 25. u svim takmičenjima od utakmice sa Crystal Palaceom.

Kada se u razmatranje uzmu samo mečevi Premiershipa, Hazard je odigrao 17 utkakmica u kojima je uputio 26 šuteva. Ukupno 11 šuteva bilo je izblokirano, a samo šest šuteva je išlo u okvir gola.

U istom periodu, Hazard je odigrao sedam utakmica za Belgiju i u njima je postigao čak pet golova.