Nogomet
6

Hat-trickom Ronalda Real slavio u Sevilli i ostao u utrci za titulu

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
Real je u okviru 35. kola španske nogometne elite stigao do važne gostujuće pobjede nad Sevillom. Slavili su rezultatom 3:2. Tako je Kraljevski klub, nakon današnjeg visokog trijumfa Barcelone od 8:0, stigao na minus dva za Kataloncima.

Gosti iz Madrida igrali su ofanzivno. To su konkretizirali u 36. minuti kada je jedan od najboljih igrača današnjice Cristiano Ronaldo pogodio za 0:1. Samo minut kasnije isti igrač je udvostručio prednost tima iz Madrida.

Ipak, domaći u posljednjim trenucima prvog dijela smanjuju rezultat na 1:2 preko Bacce koji pogađa sa jedanaest metara. To je donijelo nadu Sevilli da u nastavku može do poravnanja.

Ipak, Real u 69. minuti stiže do trećeg gola. Hat-trick je upisao Ronaldo. U tim trenucima mnogi su pomislili da će gosti utakmicu rutinski privesti kraju. No neizvjesnost vraća Iborra koji u 79. minuti smanjuje na 2:3. Do kraja Sevilla nije imala snage da poravna rezultat.

Real nakon ovog trijumfa ima 85 bodova, dva manje od vodeće Barcelone. Nešto ranije Atletico Madrid i Atletic Bilbao odigrali su 0:0.