Prvi strijelac Bundeslige
1.2k

FOTO+VIDEO / Hat-trick Ibiševića u pobjedi Stuttgarta nad Schalkeom od 3:1

Piše: J. H.
Ibišević šutira na gol Schalkea i pogađa (Foto: AFP)
Stuttgart je u okviru 16 kola Bundeslige danas na Mercedes-Benz Areni dočekao Schalke. Švabe su pobijedile rezultatom 3:1, a strijelac sva tri gola za domaću ekipu bio je bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Popularni Vedo doveo je Stuttgart u vodstvo već u drugoj minuti na asistenciju Ibrahime Traorea koji je prošao po lijevoj strani, ubacio prizemnu loptu u šesnaesterac gdje se našao naš reprezentativac koji je bez problema pospremio loptu u mrežu Schalkea.

Međutim, slavlje domaćih navijača trajalo je samo deset minuta jer je Ciprian Marica, nekadašnji nogometaš Švaba, poravnao na 1:1 u 12. minuti.

U 37. minuti dosuđen je penal za Stuttgart. Najstrožu kaznu u gol je ponovo pretvorio Ibišević za vodstvo od 2:1. U međuvremenu, napadač Zmajeva dobio je i žuti karton.

Mogao je Vedo u 50. minuti do svog hat-tricka danas, međutim, jedan od stopera Schalkea blokirao je njegov šut prema golu Hildebranda. Tri minute kasnije, naš reprezentativac je ponovo zaprijetio, ali je ovaj put njegov udarac glavom završio pored gola gostujuće ekipe.

Ibišević je ipak došao do svog hat-tricka danas u 61. minuti. Igrači Stuttgarta istrčali su polukontru koju je pokušao završiti Raphael Holzhauser, međutim, Hildebrand je odbranio njegov šut a Ibišević se našao na mjestu i bez problema postigao svoj treći gol danas i, ispostavit će se, konača rezultat na utakmici. Do kraja susreta, domaći tim je ostao bez igrača na terenu nakon što je Gotoku Sakai dobio crveni karton.

Današnjim golovima, Ibišević je postao prvi strijelac Bundeslige sa 10 golova.

Bundesliga, 16. kolo:

Stuttgart - Schalke 3:1 (Ibišević 2, 38, 61; Marica 12)