Brazilska Serija A
0

Hat-trick Adriana u meču s kontroverznom završnicom

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U nedjelju je s četiri utakmice kompletirano 7. kolo u brazilskom nogometnom prvenstvu. Istakao se bivši Interov napadač Adriano s tri pogotka u pobjedi Flamenga nad Internacionalom 4-0.

Flamengo je tom pobjedom vratio dobro raspoloženje nakon nakon dva gostujuća poraza od Sport Recifea 4-2 i Coritibe s čak 5-0, kada je cijela ekipa, uključujući i Adriana, odigrala mizernu utakmicu. Protiv Internacionala je Adriano "otvorio račun" u 13. minuti kada je lobao gostujućeg vratara Laura.

Emerson je u 36. minuti povećao vodstvo domaćina, a potom je Adriano u 45. minuti zabio svoj drugi gol, lijevom nogom iz slobodnog udarca. Hat-trick je kompletirao iz jedanaesterca u 68. minuti. Flamengo je ovom pobjedom skočio s 11. na 8. mjesto na ljestvici.

Corinthians je kao domaćin pobijedio Sao Paulo s 3-1. Strijelci za domaćine bili su vezni igrač Cristian, kapetan Chico i Juciclei, koji je ušao u igru kao zamjena, dok se Ronaldo nije upisao na popis. Za goste je poentirao Richarlyson.

Sao Paulo, koji na tabeli zauzima 14. mjesto sa 7 bodova i samo jednom pobjedom u sedam kola, u utorak će predstaviti Ricarda Gomesa kao svog novog trenera. Gomez, bivši kapiten brazilske reprezentacije, prošle je sezone vodio francuskog prvoligaša Monaca.

Atletico Mineiro učvrstio je vodstvo na tabeli, zahvaljujući pobjedi u gostima kod Santosa 3-2 u kontroverznoj završnici. Naime, sudija Djalma Beltrame dosudio je četiri minute sudijske nadoknade, a onda označio kraj utakmice nakon samo dvije.

Nakon velikog pritiska domaćih nogometaša, ipak je promijenio odluku i dopustio još dvije minute igre, u kojima je Molina zabio za izjednačenje, ali je sudija poništio pogodak zbog navodnog prekršaja na drugom igraču. Domaćini su, naravno, 'poludjeli' od bijesa, pa je Leo, strijelac drugog pogotka za Santos u 88. minuti, dobio crveni karton zbog protesta.

  • Sudac se uplašio komplikacija zbog činjenice da je ranije odsvirao kraj. I onda, kada je vidio da smo zabili pogodak, izmislio je nekakav prekršaj. Apsurdno - komentirao je Leo.

Brazilska Serija A, 7. kolo (nedjelja):

Flamengo - Internacional 4-0 Santos - Atletico Mineiro 2-3 Corinthians - Sao Paulo 3-1 Cruzeiro - Gremio 2-4

Redoslijed: 1. Atletico Mineiro 17, 2. Internacional 14, 3. Vitoria 13, 4. Palmeiras 12, 5. Corinthians 11, 6. Gremio Barueri 10, 7. Santo Andre 10, 8. Flamengo 10...