Sport Centar
0

Hasagić odgodio operaciju zbog Portugala

Sarajevo-x.com
Kenan Hasagić, prvi golman fudbalske A reprezentacije BiH u Turskoj je odgodio novu operaciju, kako bi mogao braniti u utakmicama baraža za SP protiv Portugala, piše Sport Centar, u novom broju, koji je od danas (utorka, 3. novembra) na kioscima u našoj zemlji.

Muhamed Konjić, proslavljeni bivši reprezentativac BiH u rubrici "Jedan na jedan", u opširnom intervjuu za SC govorio je i o taktici kojom bi se trbali suprotstaviti moćnom protivniku. Big Mo, kako su ga svojevremeno zvali u Engleskoj dok je igrao za Coventry, smatra da Cristiana Ronalda naši igrači mogu zaustaviti samo "udvajanjem", te da mu selektor Miroslav Ćiro Blažević ne treba dati striktnog čuvara na terenu.

Iz bogatog sadržaja bh. sedmične sportske novine izdvajamo i detaljno statističko istraživanje "Džeko korisniji od Ronalda", a koje ohrabruje pred susrete vijeka sa popularno zvanim "evropskim Brazilom", 14. novembra u Lisabonu i četiri dana kasnije u Zenici.

U temi broja novog broja Sport Centra razjedinjeni bh. političari govorili su o utakmicama baraža sa Portugalom. Ćirini Zmajevi ujedinili su ih u optimizmu. Kontraverzni Slavko Jovičić – Slavuj iz Dodikovog SNSD-a i poslanik u Parlamentu BiH, istakao je: "Srpsko-bošnjačko-hrvatski inat jači je od Portugalaca".

U tekstu pod naslovom "Udaraju, pljuju, psuju..." novinar Sport Centra napravio je analizu nekulture naših fudbalera i trenera u Premijer ligi BiH koja svakog vikenda kulminira problemima na bh. stadionima.

Za Sport Centar u novom broju, između ostalih, govore i Safet Nadarević ("Život bih dao za odlazak u Afriku"), Simon Vukčević ("Portugalci se plaše dolaska u Bosnu"), Nail Beširović ("Zadnja linija Portugala je 'tanka'"), Vojislav Rađa ("Kompletni ćemo biti još jači")...