Portugalac se vratio u Tursku
0

Hasagić i Višća dobili novog trenera

Totalsport
Carlos Carvalhal (Foto: AFP)
Carlos Carvalhal (Foto: AFP)
Bh. internacionalci Kenan Hasagić i Edin Višća dobili su novog trenera. Portugalski nogometni stručnjak Carlos Carvalhal (46) preuzeo je Istanbul Buyukšehir Belediyespora.

Carvalhal će na taj način ostati u gradu u kojem je radio i najveći dio ove sezone. Naime, od ljeta prošle godine bio je trener Bešiktaša koji ga je smijenio u aprilu zbog loših rezultata, ali i sukoba sa sunarodnjakom i najvećom klupskom zvijezdom Ricardom Quaresmom.

"Sretan sam što se vraćam u Tursku. Rekao sam svome agentu prije mjesec i pol dana da bih volio ponovno raditi u toj zemlji. Dobio sam atraktivne financijske ponude iz cijelog svijeta. Imao sam priliku putovati i zaraditi vreću novca. No, kad sam vidio projekt Istanbul BB-a, nisam mogao reći ne. Želim se dokazati u Turskoj", izjavio je Carvalhal koji je u karijeri trenirao čitav niz portugalskih klubova (Sporting, Braga, Maritimo, Vitoria Setubal, Beita Mar, Belenenses), te grčki Asteras.

Istanbul BB je u završenoj sezoni zauzeo šesto mjesto u osnovnom dijelu turskog prvenstva, a kroz dodatno se natjecanje nije uspio plasirati u Europa ligu.