Nogomet
0

Harry Redknapp: Tehnologija je veliki problem današnjeg fudbala

Anadolija
Harry Redknapp (Foto: EPA)
Harry Redknapp (Foto: EPA)
Harry Redknapp (69), poznati engleski fudbalski trener smatra da je tehnologija veliki problem današnjeg fudbala.

Naime, upotreba "pametnih" telefona, slušalica, te društvene mreže dovele su do toga da igrači žive u svom svijetu i sve manje komuniciraju između sebe, smatra Redknapp.

Ronald Koeman, trener Southamptona nedavno je otkrio da upravo zbog društvenih mreža i "pametnih" telefona sa igračima organizuje komunikacijske sesije kako bi ih stimulisao da što više razgovaraju između sebe.

"Danas nema komunikacije među igračima kao nekada. Ne možete čuti ljude da šetaju i razgovaraju. To se ne dešava, jer sjede sa slušalicama na ušima. Ljudi poput Johna Terryja ili Tonyja Adamsa, koji su gazde na terenu, koji pričaju i organizuju ekipu su prava rijetkost u današnje vrijeme", kaže Redknapp za britanske medije i prisjeća se svojih igračkih dana u West Hamu i Bournemouthu od 1965. do 1982. godine:

"Mi smo se podučavali razgovarajući o fudbalu. U to vrijeme nije bilo televizije, a posebno nismo imali slušalice ili kompjutere da igramo igrice. Razgovarali smo o utakmici i našoj igri, o onoj koja dolazi i koju smo upravo završili. Sada jedina šansa da zaista razgovarate sa igračima je na treningu. Jedan od najvećih problema danas u fudbalu je nedostatak komunikacije između igrača. Kada završe utakmicu svako ide u različitom pravcu ka svom telefonu".

Redknapp je osim za West Ham i Bournemouth igrao još za Brentford i Seatle Sounders. Trenersku karijeru počeo je u Bournemouthu, a vodio je i West Ham, Portsmouth, Southampton, Tottenham, Queens Park Rangers, a trenutno je selektor reprezentacije Jordana.