Nogomet
25

Harry Redknapp otkrio bizaran razlog zbog kojeg Asmir Begović nije potpisao za Tottenham

Klix.ba
Bh. reprezentativni golman Asmir Begović uskoro bi trebao postati član Chelseaja, a britanski mediji navode da je Begović prošao medicinske preglede i trebao bi potpisati četverogodišnji ugovor.

Harry Redknapp, bivši trener Bournemoutha, West Hama, Portsmoutha, Southamptona, Tottenhama i Queens Park Rangersa, u svom blogu kazao je da Asmir Begović ne treba potpisati za Chelsea.

"Ne vidim Begovića kako odlazi u Chelsea. On je previše dobar golman da bi bio zamjena. Ukoliko ode u Chelsea bit će zamjena Thibautu Courtoisu. Asmir je sjajan profesionalac i definitivno je golman za engleske velikane. Ukoliko De Gea ode u Real Madrid, Manchester United bi ga trebao kupiti, dovoljno je dobar za taj klub", napisao je Redknapp.

"Bio je sa mnom u Portsmouthu i malo je falilo da ga povedem sa sobom u Tottenham. Međutim, kad je došao na teren za trening Spursa, vidio je hrvatskog golmana Stipu Pletikosu koji je došao da pozdravi svoje sunarodnjake Luku Modrića i Niku Kranjčara", piše Redknapp.

No, dodaje on, Asmir je pomislio da će Tottenham također dovesti Pletikosu što mu se nije svidjelo.

"Ubrzo je otišao i potpisao za Stoke. Zvali smo ga da mu kažemo da je sve krivo shvatio i da je Pletikosa došao da vidi svoje prijatelje i da nije došao da potpiše ugovor. No, već je bilo kasno. Kasnije će Pletikosa doći na posudbu u naš klub", stoji na blogu bivšeg trenera Tottenhama.

On je još jednom poručio Begoviću da ne potpisuje za Chelsea i da traži klub u kojem će biti prvi golman.