Nogomet
2

Haris Seferović uhapšen nakon pobjede nad Barcelonom

Klix.ba
Haris Seferović
Haris Seferović
Haris Seferović, nogometaš bh. korijena i član španskog Real Sociedada, uhapšen je sinoć nakon pobjede nad Barcelonom, javljaju španski mediji.

Prema pisanju tamošnjeg lista El Mundo, Seferović je uhapšen zbog navodnog nasilja nad svojom djevojkom na ulazu u jedan noćni klub u starom dijelu San Sebastijana.

Prema policijskom izvještaju, došlo je do prepirke i naguravanja između njih dvoje nakon čega je pozvana policija koja je privela napadača.

Seferović je noć u kojoj je njegov tim pobijedio veliku Barcelonu i svoj 22. rođendan proveo u policijskoj stanici, a prema pisanju navedenog lista, njegova djevojka nije odlučila pokrenuti tužbu nakon čega je Seferović danas pušten iz pritvora.

Na početku španskog prvenstva, napadač bh. korijena bio je senzacija baskijske ekipe. Međutim, u posljednje vrijeme sve češće je na klupi.

Podsjetimo, njegovi roditelji su odselili iz Sanskog Mosta početkom '90-ih godina. Iako se vjerovalo da će nakon omladinskih selekcija Švicarske ovaj robusni napadač obući dres A reprezentacije Bosne i Hercegovine, to se nije desilo.