Nogomet
3

Haris Radetinac: Zmajevi će sigurno igrati na Mundijalu u Brazilu

Piše: Edin Isanović
Haris Radetinac
Haris Radetinac
Jedan od najboljih nogometaša švedskog Mjallbyja je Haris Radetinac. Ovaj nogometaš rođen je u Novom Pazaru 1985. godine. Dobrim izvedbama u Atvidabergu skrenu je pažnju na sebe. Svojim golovima osigurao im je plasman u prvu ligu. Nakon toga su najkonkretniji bili čelnici kluba čiji dres sada nosi. Radetinac za Klix.ba kaže kako njegov tim sjajno igra u novoj sezoni.

"To se može vidjeti i na tabeli. Trenutno smo na petom mjestu. Ja sam izuzetno zadovoljan. Prvih jedanaest utakmica odigrao sam odlično. Imam dosta ponuda da promijenim sredinu. Kako iz Švedske, tako i izvan nje", kaže za naš portal Radetinac.

Statistika pokazuje da je Haris u šest od deset odigranih mečeva bio prvo ime utakmice.

"Sve je bilo sjajno, ali znam da mogu još bolje. Sve okršaje odigrao sam po 90 minuta. Pružamo dobre partije, a ekipa koja je na drugom mjestu ima samo tri boda više od nas", kaže Radetinac.

On naglašava kako švedska nogometna liga iz godine u godinu napreduje.

"Prošle sezone dvije ekipe iz Švedske kvalifikovale su se u Evropsku ligu. Grade se veći stadioni i sve ide u pozitivnom smjeru. "

Inače, s njim nastupa i nesuđeni bh. reprezentativac Jasmin Sudić koji je bio povrijeđen kada je trebao zaigrati za naš državni tim.

"Jasmin i ja smo dobri prijatelji. Zajedno idemo na treninge, a držimo se i van terena. Ima još jedan mladi igrač bh. porijekla koji je tek ušao u A tim. Također, sa nama u ekipi je i reprezentativac Makedonije Daniel Ivanovski."

Podvlači kako prati nastupe bh. nogometne reprezentacije.

"Momci zaista igraju sjajno, znam da su pobijedili u gostima Latviju sa visokih 5:0. Ja ih smatram kao već kvalificiranu reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Brazilu. I po igri i po bodovima", zaključio je ovaj 28-godišnjak koji je prije deset godina stigao u Švedsku.