Pozitiva(c) dana
0

Haris Hodžić, još jedna mlada nada na čekanju

Sarajevo-x.com
Uvijek je, otkad se na ovom svijetu igra fudbal, Bosna i Hercegovina bila rasadnik talenata. No, sa globalizacijom i industrijalizacijom cijela priča se dodatno ukrupnjava. U pitanju su novac, planetarna popularnost, ali i budući rezultati državne reprezentacije.

Novinar portala Sarajevo-x.com napravio je intervju sa još jednom mladom nadom koja igra u kolijevci fudbala, na Ostrvu. Riječ je o sedamnaestogodišnjem Harisu Hodžiću, članu Watforda. Njegovi roditelji, kozarski Krajišnici, bježali su iz zavičaja i skrasili se u Londonu, gdje se 1994. rodio Hodžić. On je godinu dana trenirao u Tottenhamu, već nekoliko ljeta trenira u Watfodu, a nada se i prvom profesionalnom ugovoru.

"Volio bih igrati za BiH, ali neću nikoga moliti za poziv"

Ali, Hodžić, kao i mnogi talenti koji su silom prilika raseljeni po svijetu, nisu prva, a ni zadnja briga stratega iz Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH. Njima su prve brige dnevnice, putovanja i talovi. Oni nemaju novaca ni vremena da gledaju i izučavaju mlade nade, bitnije im je vidjeti gdje se mogu "ugraditi". Zato nam se vrlo lako mogu desiti novi slučajevi koji idu u rubriku "Zlatan Ibrahimović". I koga briga? Njih, fudbalskih velmoža sigurno nije.