Nogomet
20

Haris Duljević: Široki ima slabosti, ali je Wagner izuzetno opasan

Piše: D. B.
Haris Duljević
Haris Duljević
Sarajevo će u 9. kolu BHT Premijer lige BiH biti gost trenutno vodećoj ekipi na tabeli, a to je Široki Brijeg. Bordo momci imaju veoma težak zadatak. Ipak, ofanzivni nogometaš tima sa Koševa Haris Duljević vjeruje u dobar rezultat.

Nakon četiri uzastopna remija, Sarajevo je ostvarilo dvije vezane pobjede.

"To su izuzetno važni bodovi za nas, koji su nam donije priključak vrhu tabele. Žao mi je što smo u nekim utakmicama, u kojima smo igrali odlično, propustili prilike za pobjedu. No, to je prošlost i sada moramo dati sve od sebe za što bolje rezultate u nastavku sezone", izjavio je Duljević za portal Klix.ba.

Bordo ekipa u narednom kolu gostuje na Pecari.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Širokog Brijega, koji nije slučajno na prvom mjestu. Međutim, siguran sam da možemo napraviti dobar rezultat, jer i Široki ima slabosti. S druge strane, igraju veoma ofanzivno, što nama odgovara. ali se moramo posebno čuvati Wagnera, koji je već dugo njihov glavni igrač", rekao je nogometaš Sarajeva i mladi reprezentativac BiH.

Duljević je nakon doslaka na Koševo iz ekipe Olimpica ubrzo izborio mjesto u startnoj postavi.

"Zadovoljan sam i dajem sve od sebe. Nadam se da ću i u narednom periodu ovako igrati i postizati golove", kazao je Duljević.

Cilj Sarajeva je vrh tabele.

"Zasad smo zadovoljni, ali možemo bolje. Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu. Cilj nam je sami vrh tabele i ova ekipa to može", jasan je bio Duljević.

Svojim igrama u mladoj reprezentaciji BiH pokazuje da selektor A tima Safet Sušić može računati na njega.

"Razmišljam o A reprezentaciji, ali je moje da radim i da igram. Nadam se da ću se u budućnosti pridružiti Sušićevoj ekipi", završio je Dulejvić.

Utakmica Široki Brijeg - Sarajevo se igra u nedjelju s početkom u 18:30 sati.