Nogomet
283

Haris Duljević: Razbit ćemo bunker Haugesunda i naplatiti sve promašaje

Klix.ba
Haris Duljević (Foto: FK Sarajevo/Facebook)
Haris Duljević (Foto: FK Sarajevo/Facebook)
Nakon odlične igre, dominacije na terenu i mnoštva prilika, ali na kraju i šokantnog poraza u prvoj utakmici 2. kola Evropske lige, Sarajevo će u revanšu u četvrtak gostovati norveškom Haugesundu.

Uprkos porazu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 0:1, napadač FK Sarajevo Haris Duljević tvrdi da njegov tim može ostvariti rezultat dovoljan za plasman u 3. pretkolo.

Duljević se prisjetio prvog meča na Koševu i rekao da je Sarajevo bilo mnogo bolje, ali i da je Haugesund kvalitetan protivnik.

"Haugesund se pokazao kao kvalitetna ekipa, koja dosta taktizira, pa nekako na iskustvo pokušava da dođe do cilja. Mi smo bili mnogo bolji, imali smo veliki broj šansi, ali nas na kraju sreća nije nimalo poslužila", izjavio je Duljević za portal Klix.ba.

Igrači Haugesunda su se svjesno i grčevito branili, a na kraju su došli čak i do pobjede. No, u revanšu im, kako tvrdi Duljević, to neće proći.

"Njihova 'bunker' odbrana je bila naša jedina prepreka, ali mi s ovom ekipom možemo razbiti taj bunker i vratiti se kući s pobjedom dovoljnom za plasman u 3. pretkolo", rekao je Duljević.

On vjeruje da su greške iz prvog susreta s Haugesundom ispravljene te da su šanse za prolaz i dalje velike.

"Dobro smo se spremili za revanš, vrijedno smo radili i ispravili nedostatke u posljednjih nekoliko dana. Šanse da prođemo dalje su velike, mislim, oko 70 posto", kazao je nogometaš Sarajeva.

Divovi sa Koševa su se u prvom meču poprilično ispromašivali.

"Potrudit ćemo se da naplatimo svaki promašaj. Snažan smo tim, s mnogo talentovanih pojedinaca. Ne vidim razlog koji će nas spriječiti da pogodimo njihovu mrežu", izjavio je Duljević.

Ako Sarajevo uspije eliminisati Haugesund, u 3. pretkolu će igrati protiv grčkog Atromitosa.

"Imamo dosta informacija i o narednom protivniku, ali nam je trenutno jedini cilj da porazimo i eliminišemo Haugesund", jasan je bio mladi nogometaš tima sa Koševa.

Nakon dolaska iz Olimpica, od njega se mnogo očekuje na Koševu.

"Jasno mi je da se od mene očekuju velike stvari u ovako velikom klubu. Idem naprijed, radim i trudim se, nastojim svalo dan da ponešto naučim od starijih i iskusnijih kolega", završio je Duljević.

Utakmica Haugesund - Sarajevo se igra u četvrtak s početkom u 18 sati.