Nogomet
17

Haris Duljević: Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Borac i iskupimo se navijačima

Piše: D. B.
Nakon šokantnog poraza u srijedu u prvoj utakmici Kupa BiH od banjalučkog Borca, ekipa Sarajeva protiv istog protivnika igra u subotu u okviru 17. kola BHT Premijer lige BiH. Sjajni mladi nogometaš Bordo ekipe Haris Duljević je pozvao navijače da pruže podršku svom timu te je obećao da će ekipa učiniti sve kako bi pobijedila Borac i iskupila se za poraz u Kupu BiH.
Haris Duljević u akciji protiv Borca (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Haris Duljević u akciji protiv Borca (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nogometaši Borca su disciplinovanom igrom i ubojitim kontrama ostvarili pobjedu nad Sarajevom, a nakon utakmice je u bordo taboru napravljena analiza kako bi se otklonile načinjene greške.

"Nakon analize smo zaključili da smo u prvom poluvremenu igrali dobro, ali i da smo u drugom potpuno podbacili, primili smo naivne golove zbog kojih smo na kraju i poraženi. Definitivno moramo poraditi na ispravljanju grešaka koje su nam se dogodile u srijedu. Najviše problema smo imali nakon kontri", izjavio je Duljević za portal Klix.ba.

Uprkos porazu ekipa Sarajeva ne odustaje od Kupa BiH.

"Mi sigurno još uvijek imamo šanse za prolaz dalje, ali smo sada fokusirani samo na subotnji premijerligaški susret. Važno je ići utakmicu po utakmicu", rekao je nogometaš FK Sarajevo.

Divovi su odlučni napraviti sve što je potrebno kako bi pobijedili Borac i iskupili se navijačima.

"Jednostavno, moramo dati sve od sebe kako bismo pobijedili. Zahvaljujem se navijačima koji su došli u velikom broju da nas bodre. Iskreno se nadam da ćemo im se iskupiti u subotu", završio je Duljević.