Nogomet
32

Haris Duljević: Dat ćemo sve od sebe da iznenadimo Borussiju

Piše: D. B.
Haris Duljević
Haris Duljević
Voljom žrijeba u Nyonu je odlučeno da će se FK Sarajevo za grupnu fazu Evropske lige boriti s Borussijom M'gladbach. Iako je bundesligaški tim favorit, napadač Bordo ekipe Haris Duljević vjeruje da bh. predstavnik može iznenaditi.

Sarajevo je hrabrom igrom, nakon poraza na stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 1:2 od Atromitosa, savladalo Grke 3:1 u revanšu i tako se plasiralo u play off Evropske lige.

"Bila je to kvalitetna utakmica, a rezultat govori da smo kvalitetnija ekipa od Atromitosa. Imali smo negativan rezultat uoči revanša u Atini, što nam je stvaralo dodatni pritisak. Ipak, vjerovali smo u sebe, a pomogli su nam i navijači, koji su nas dodatno motivisali. Oni su bili naša najveća snaga", izjavio je Duljević, koji je postigao prvi gol protiv Atromitosa.

"Presretan sam, posebno jer smo slomili favorizirani Atromitos. Nadam se da sam golom opravdao povjerenje trenera Dženana Uščuplića, koji mi je ukazao povjerenje i uvrstio me u početni sastav", dodao je napadač FK Sarajevo.

Istakao je važnost pobjede u Grčkoj.

"Ova nam pobjeda mnogo znači, posebno jer smo jedini klub koji brani čast BiH. Vidjeli smo da smo 'podigli' ljude dobrom igrom i plasmanom u play off. Pokazali smo da smo klub za koji se treba i mora navijati", rekao je Duljević.

Naredni protivnik je Borussia M'gladbach, favorit u ovom duelu, ali se na Koševu ne predaju.

"Dobili smo jakog protivnika, mogli smo i gore i bolje proći, ali, šta je tu je. Dat ćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje i plasiramo se u grupnu fazu Evropske lige", završio je Duljević.

Prva utakmica se igra 21. augusta na Koševu, a uzvrat u Njemačkoj je na rasporedu 28. augusta.