Nogomet
0

Haos na finalu turnira u Brazilu (video)

Totalsport
Susret između momčadi Rio Branco i Sao Mateus je prekinut jer su momčadi, što zbog isključenja, što zbog ozljeda, ostale bez potrebnog broja igrača na terenu.

Rio Branco je trebao remi kako bi osvojio Espirito Santo državno prvenstvo, a kaos je počeo u 19. minuti prvog dijela kada je branič Sao Mateusa Luciano Baiano dobio izravan crveni karton zbog udaranja liječnika protivničke ekipe koji je u tom trenutku pružao pomoć ozlijeđenom igraču. Tom prilikom utakmica je prekinuta na 6 minuta.

Nova masovna tučnjava na terenu dogodila se u drugom poluvremenu, a u njoj su sudjelovali igrači i službene osobe obiju momčadi, a epilog je bio dva isključena nogometaša Sao Mateusa i tri Rio Branca, pa su oba sastava ostala s po osam nogometaša. Drugi prekid je trajao 25 minuta.

U vrlo kratkom roku Sao Mateus je sustigao vodstvo Rio Branca od 2-0, no ubrzo nakon poravnanja rezultata (2-2, rezultat pri prekidu) dva igrača Rio Branca su zbog ozljede napustili igru, a kako je njihov trener već obavio sve izmjene momčad je ostala bez potrebnog minimalnog broja igrača na terenu.

Nakon što je susret prekinut obje momčadi su optrčavale počasni krug i slavile pobjedu, a zatim je izbila i opća tučnjava među pet hiljada gledatelja na tribinama i oko stadiona.

Iz Brazilskog nogometnog saveza su poručili kako sumnjaju u ozljede Rio Brancovih igrača, a potpunu istragu će provesti nakon što prime izvješće suca utakmice.