Nogomet
0

Hannover i Stuttgart podijelili bodove, Ibišević ušao u igru u 78. minuti

Klix.ba
Ekipe Hannovera i Stuttgarta odigrale su nezanimljivu utakmicu bez golova u večerašnjem okršaju 32. kola njemačke Bundeslige.
Stuttgartov Martin Harnik i Hannoverov Hiroki Sakai u duelu (Foto: EPA)
Stuttgartov Martin Harnik i Hannoverov Hiroki Sakai u duelu (Foto: EPA)
Bio je to dvoboj timova sa začelja tabele, odnosno sa 14. i 15. pozicije.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez golova, ali uz zlatnu priliku Daniela Didavija za Stuttgart u 6. minuti. On je u šesnaestercu dočekao centaršut i uputio loptu prema golu, ali je bio neprecizan. Kasnije se okušao i u 12. minuti.

Gostima je poništen gol iz ofsajda koji je u 16. minuti postigao Cacau. Nastavak nije donio previše uzbuđenja, a u prosječnoj fudbalskoj predstavi gosti su bili nadmoćniji i aktivniji.

Pred kraj prvog poluvremena uslijedila je šansa za Hannover, kada je Leon Andreasen skočio u šesnaestercu nakon kornera i pucao glavom po sredini gola, ali je golman Ulreich pokazao sjajan refleks.

Manuel Schmiedebach i Martin Harnik (Foto: EPA)
Manuel Schmiedebach i Martin Harnik (Foto: EPA)

Derbi donjeg dijela tabele i u nastavku je donio skromnu igru, a bilježimo pokušaj Cacaua iz voleja, kada je lopta prošla pored lijeve stative, te Stindlovu propuštenu priliku u 89. minuti kada je uzeo loptu, prošao cik-cak kroz odbranu i poslao je nisko po sredini gola, a li je Ulreich odbranio.

Reprezentativac BiH Vedad Ibišević ušao je u igru u 78. minuti, zamijenivši Martina Harnika.

Bundesliga, 32. kolo:

Hannover - Stuttgart 0:0