Nogomet
71

Handžić u šest pripremnih utakmica postigao osam golova: Nadam se da ću nastaviti tresti protivničke mreže

Piše: D. B.
Haris Handžić
Haris Handžić
Bivši mladi reprezentativac BiH i napadač ruske Ufe Haris Handžić odlično se spremio za nastavak prvenstva. Nalazi se u sjajnoj formi, što pokazuje podatak da je postigao osam pogodaka u šest odigranih prijateljskih utakmica.

"Poslije dugih priprema mogu reći da sam zadovoljan i da ulazim u dobru formu. Ekipa je dobro radila, spremili smo se i uigrali. Tokom priprema smo odigrali šest utakmica u kojima sam postigao osam golova. Stekao sam samopouzdanje za nastavak prvenstva, nadam se da ću i u prvenstvenim utakmicama tresti protivničke mreže", izjavio je Handžić za portal Klix.ba.

Ufa se trenutno nalazi na 13. mjestu na tabeli sa 16 osvojenih bodova u 18 odigranih kola. To je pozicija koja se nalazi u zoni za ispadanje u niži rang takmičenja, tako da ekipu u nastavku prvenstva očekuje žestoka borba za opstanak.

"Naš cilj je da ostanemo u društvu najboljih. Bit će teško, pred nama je 12 kola, a mi se nadamo najboljem. Čeka nas utakmica četvrtfinalu Kupa Rusije na domaćem terenu protiv CSKA iz Moskve 1. marta, tu je sve moguće. Ligu nastavljamo četiri dana kasnije protiv Mordovije Saransk", rekao je napadač Ufe.

Ponuda za promjenu sredine je tokom prelaznog roka bilo, ali je on još uvijek igrač Ufe.

"Moj ugovor s Ufom važi još godinu i po, ponuda ima, a da li će se neka od njih realizirati, vidjet ćemo naljeto", otkrio je Handžić.

On je ranije igrao u Premijer ligi BiH za FK Sarajevo, FK Velež i FK Rudar iz Prijedora, a naše prvenstvo i dalje prati. Vjeruje da će Bordo ekipa odbraniti titulu.

"Naravno, pratim našu ligu, svi su doveli pojačanja, pa će prvenstvo biti zanimljivo. Nadam se da će Sarajevo ponovo osvojiti trofej, jer je najbolji tim u državi", završio je Handžić.