Heroj ulice
0

Halilhodžić za mjesec dana postao Dinamov čudotvorac

Sarajevo-x.com
Vahid Halilhodžić (Foto: AP)
Vahid Halilhodžić (Foto: AP)
Tačno mjesec dana od postizanja dogovora za izvršnim potpredsjednik Dinama Zdravkom Mamićem Vahid Halilhodžić je sa klupe predvodio Zagrepčane do veličanstvene pobjede nad slavnim španskim Villarealom, najvećeg evropskog slavlja još od utakmice sa Celticom iz 1998. godine.

Mjesec dana je trebalo Vahi, legendarnom mostarskom igraču i treneru da postigne veliki uspjeh sa Dinamom, koji je grcao u beznađu, igračkoj i rukovodstvenoj krizi praćenoj bojkotom najvatrenijih navijača, Bad Blue Boysa.

Halilhodžić je u Zagreb i došao kao spasitelj, najplaćeniji je trener Dinama svih vremena, a sinoć je u veličanstvenoj noći opravdao sav Mamićev novac.

Kao i nakon plasmana u Evropsku ligu, hrvatski mediji puni su riječi hvale za našeg stručnjaka.

Hrvatski Jutarnji list u analizi sinoćnje utakmice našeg stručnjaka nazvao je "čudotvorac Vaha", koji je "žutu podmornicu", kako španski mediji odmilja zovu Villareal pretvorio u "Kursk".

Ništa manje hvale nije se moglo pročitati ni na najčitanijem hrvatskom portalu Index.hr, na kojem Halilhodžića smatraju najvažnijim akterom velike pobjede.

List Nacional piše da je dolazak Vahida Halilhodžića definitivno preporodio Dinamo, koji je odigrao sjajnu utakmicu i priredio iznenađenje na startu svoje avanture u Evropskoj ligi.

Halilhodžić je sa druge strane bio skroman. Pobjedu je poklonio gradu Zagrebu, a zasluge za veliku pobjedu prepustio je svojim igračima.