Nogomet
57

Halilhodžić: Usredotočen sam na historijsku utakmicu s Alžirom

Totalsport
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Alžirski nogometni selektor Vahid Halilhodžić odbio je komentirati medijske glasine koje ga povezuju s mogućim povratkom u Trabzonspor.

Nakon nedjeljne 4-2 alžirske pobjede protiv Južne Koreje Halihodžićeva je ekipa u dobroj poziciji za plasman u osminu finala, za što će joj lako moguće biti dovoljan i remi protiv Rusije u posljednjem kolu.

Inače se bivšeg trenera zagrebačkog Dinama dovodi u kontekst potencijalnog povratka u Trabzonspor, kluba koji je vodio od oktobra 2005. do maja 2006. godine.

"Sada sam na Svjetskom prvenstvu i pripremam se za Svjetsko prvenstvo. Ne želim govoriti o tome (Trabzonsporu). Znam da imam puno ponuda, ali sad se pripremam za historijsku utakmicu za Alžir. Govoriti o meni sada ne bi bilo u redu. Potpuno sam usredotočen na pripreme za tu utakmicu protiv Rusije i nadam se da će Alžir ostvariti historijski uspjeh", rekao je bh. nogometni stručnjak.

Nedjeljna pobjeda protiv Južne Koreje bila je za Alžir prva na svjetskim prvenstvima od pobjede nad Čileom 1982. godine.