Spisak sužen na pet kandidata
0

Halilhodžić u petak pregovara s Alžircima

Totalsport
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Alžirski nogometni savez saopćio je putem svoje web-stranice kako je razmatrao čak 43 potencijalna kandidata za dužnost novog selektora reprezentacije.

Alžirci su popis smanjili na pet kandidata, ali nisu naveli o kojoj se petorici radi. Stručni savjet dat će sljedećeg utorka svoju preporuku, nakon čega će biti donesena i odluka o novom selektoru.

Lokalni mediji izvijestili su kako će se Vahid Halilhodžić, bivši Dinamov trener, u petak sastati s dužnosnicima Alžirskog nogometnog saveza kako bi raspravljao o mogućem dogovoru. Ako je ta vijest tačna, očito je kako je Halilhodžić među petoricom odabranih.

Nije jasno da li je među njima i bivši selektor francuske nogometne reprezentacije Raymond Domenech, koji je potvrdio kontakt s dužnosnicima Alžirskog nogometnog saveza i iskazao zanimanje za taj posao, "ali se nije prijavio".

Alžir je bez selektora od početka mjeseca kada je ostavku na tu poziciju, poslije 4-0 poraza kod Maroka u kvalifikacijama za Afrički kup nacija 2012. godine, dao Abdelhak Benchikha. Sljedeći okršaj u tom takmičenju imat će u septembru protiv Tanzanije. Alžirci se nadaju kako će dotad imati selektora koji se već upoznao s ekipom i pripremio je za taj susret.