Alžirci su bili uvjerljivi
0

Halilhodžić: U Francuskoj je bilo onih koji me nisu željeli

Totalsport
Vahid Halilhodžić (Foto: Reuters)
Vahid Halilhodžić (Foto: Reuters)
Vahid Halilhodžić u srijedu je i službeno imenovan selektorom alžirske nogometne reprezentacije. U razgovoru za So Foot je objasnio razloge zbog kojih je prihvatio ponudu.

"Kontakt s Alžircima je postojao nekoliko mjeseci, a prije nekoliko dana smo počeli i konkretnije razgovarati. U početku sam bio skeptičan zbog lošeg iskustva s Obalom Slonovače. Ali, uspjeli su me uvjeriti, doista su me željeli. Na sljedeći Afrički kup nacija praktično se ne možemo plasirati, zato ćemo se skoncentrisati da za onaj sljedeći stvorimo jaku ekipu", rekao je bosanskohercegovački stručnjak.

Francuske je novinare zanimalo žali li Halilhodžić što nije dobio posao u Le Championnatu budući da su mnogi klubovi mijenjali trenere nakon završetka prošle sezone.

"Ne žalim. Volio bih da sam dobio priliku voditi klub koji se plasirao u evropski kup, ali nije bilo takvih ponuda. Nekima očito nije lako gledati samo moje rezultate. A ako dobro pogledate, imao sam rezultate gdje god sam radio. S Dinamom sam osvojio prvenstvo s 19 bodova prednosti, a osvojili smo i Kup. S Obalom Slonovače sam izgubio jednu utakmicu, tako da ne možemo govoriti o neuspjehu. Ali, čim dođem u Francusku, novinari mi vade iste stvari. Gadi mi se to."

Priznao je, ipak, Halilhodžić da je imao određenih razgovora, a francuski su mediji spominjali da je bio blizu Valenciennesa.

"Razgovarao sam s nekim čelnicima. Ali, primijetio sam da je bilo nekih koji nisu željeli da dođe Vahid jer bi izgubili utjecaj. Znaju moj karakter, znaju da nisam ovca. Pogledajte Didiera Deschampsa, morao je pomaknuti nebo i zemlju da dođe do stvarne moći u Marseilleu. I sada su rezultati tu."