Nakon poraza od Toga
0

Halilhodžić: Sramota, ali ne krivim nikoga

Totalsport
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Nakon 2-0 poraza od Toga u 2. kolu grupe D Afričkog kupa nacija, kojom su okončane nade alžirske reprezentacije u plasman u nokaut fazu takmičenja, njihov selektor Vahid Halilhodžić je bio iznimno razočaran.

"Imam samo jednu riječ - sramota. Togoanska reprezentacija je dva puta prošla centar i zabila dva gola. Da li je bio penal ili ne, možemo plakati, ali sada osjećam samo veliku sramotu. Teško mi je sada više analizirati", komentirao je bivši trener zagrebačkog Dinama čija je reprezentacija na kontinentalnoj smotri izgubila od Tunisa i Toga uz tri primljena i nijedan postignut gol.

"Ne mogu nikoga kriviti, bio je to moj odabir igrača. Ali kada imate toliko prilika za postizanje gola na ovom nivou, morate biti bolji. Da li je razlog preveliki pritisak, ne znam. Vidjeli smo igrača (Adebayor, op.a.) koji je stvorio razliku u svojoj jedinoj akciji na utakmici. To je sjajan igrač, a mi smo daleko od toga. Jako sam vezan za ovu ekipu i ove igrače i ne krivim nikoga", zaključio je Halilhodžić.