Sky Sports
0

Halilhodžić kandidat za klupu Portsmoutha

Totalsport
Prema izvještajima Sky Sportsa, aktuelni selektor nogometne reprezentacije Obale Slonovače, Vahid Halilhodžić (56), ozbiljan je kandidat za preuzimanje FC Portsmoutha.

Nedavno je Portsmouth dobio novog vlasnika u vidu arapskog biznismena Sulejmana Al Fahima, te je sasvim izvjesno da Paul Hart, koji je preuzeo klupu tima od Tonyja Adamsa sredinom sezone, neće biti Al Fahimov glavni izbor za trenera kada i službeno preuzme “uzde” kluba.

Halilhodžić je vodio brojne evropske i azijske klubove među kojima se ističu Lille, PSG i Al-Ittihad, prije nego je u maju 2008. godine preuzeo klupu Obale Slonovače.

Ukoliko Halilhodžić zaista preuzme klupu Portsmoutha, propustio bi odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, pošto je njegova Obala Slonovače s tri pobjede iz tri utakmica grupe E afričkih kvalifikacija na najboljem putu ka plasmanu u završni turnir.

Osim Halilhodžića Sky Sports u kontekstu preuzimanja Portsmouthove klupe spominje i ime bivšeg selektora engleske i meksičke reprezentacije koji je trenutno bez posla, Šveđanina Svena-Görana Erikssona.