Nosi loša iskustva iz Afrike
0

Halilhodžić ima ponudu Alžira, ali želi u Francusku

Totalsport
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Donedavni trener nogometaša Dinama Vahid Halilhodžić još je jednom potvrdio svoju želju za povratkom u Francusku gdje je dosad vodio Beauvais, Lille, Rennes i PSG.

Već se danima spominje da je za Halilhodžića zainteresovan Valenciennes koji je u potrazi za trenerom nakon odlaska Philippea Montaniera u Real Sociedad, ali bosanskohercegovački stručnjak tvrdi da ima i drugih kontakata.

"Moj prioritet je povratak u Francusku. Tu je Valenciennes, ali imam još kontakata s klubovima iz prve lige", izjavio je Halilhodžić za L'Equipe, koji nagađa da bi zainteresovan mogao biti čak i Lyon.

Halilhodžića je nazvao i predsjednik Alžirskog nogometnog saveza Mohamed Raouraoua koji je u potrazi za novom selektorom, ali 59-godišnji strateg nije previše uzbuđen zbog toga.

"Još uvijek imam loša sjećanja na iskustvo u Obali Slonovače. Pobijediš u svakoj utakmici, sve funkcioniše dobro, a onda nakon prvog poraza dobiješ otkaz", objasnio je Halilhodžić kojeg su iz Obale Slonovače otpustili upravo nakon poraza od Alžira u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Afričkog kupa nacija.