Nogomet
0

Halid Bešlić: Zmajevi BiH ujedinjuju nogometom, a ja pjesmom

Anadolija
Halid Bešlić (Foto: Klix.ba)
Halid Bešlić (Foto: Klix.ba)
Legendarni bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić kazao je da Bosna i Hercegovina ima realne šanse da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo (SP) u nogometu u Brazilu naredne godine.

No, Bešlić, koji je prisustvovao sinoćnjoj utakmici reprezentacije BiH u Žilini u Slovačkoj, gdje su izabranici Safeta Sušića slavili rezultatom 1:2, oprezan je u svojim ocjenama.

"Pozitivno gledam na sinoćnju utakmicu BiH, ali ja definitivno više nikad neću reći hop, pa skakati. Kad skočimo, reći ću hop. Kad prođu preostale dvije utakmice kazat ću da će biti nešto od ovoga. Vidite kakve se dešavaju oscilacije u nogometu, može doći do velikog razočarenja. No, srećom pobijedili smo sinoć. Neka se završe ove dvije utakmice pa ćemo se onda radovati", kazao je popularni Halid.

Dodaje kako ne bi razmišljao toliko o reprezentaciji BiH da ne vjeruje da najbolja selekcija njegove zemlje može do Brazila.

"Najgore je što ja vjerujem da imamo realne šanse. Ne bih volio da budem megaloman, ali znam da imamo realne šanse", istakao je.

Bešlić govori da reprezentacija BiH i nogomet itekako mogu doprinijeti ujedinjenju te zemlje.

"Naravno, ovi momci koji igraju svi su različitih nacija. Reprezentacija BiH je kao Bosna, onakva kakva jeste. Njima svima treba odati priznanje jer igraju za Bosnu kao svoju zemlju. Oni rade svoj posao, ali nesvjesno rade i ovaj drugi posao. Reprezentacija spaja ljude nogometom, kao što ih ja spajam muzikom", zaključio je Halid Bešlić u razgovoru za agenciju Anadolija.

Nogometna reprezentacija BiH slavila je u sinoćnjoj utakmici protiv nogometne selekcije Slovačke u Žilini rezultatom 1:2, čime su stekli izgledne šanse da pobjedama u preostale dvije kvalifikacione utakmice izbore direktan plasman na SP u Brazilu.