Ugođaj kao kod kuće
0

Halal-hrana za Alžirce, kavijar za djevojke i žene fudbalera

Sarajevo-x.com
Da ne bi čeznuli za domovinom, vlasnici hotela u Južnoafričkoj Republici morali su nabaviti kavijar za supruge i djevojke fudbalera, dok su Alžirci poveli vlastitog kuhara da priprema halal-jela.

Alžirci se nalaze u hotelu “Mondazur Resort Estate” sa četiri zvjezdice u mjestu San Lameeru, koji se nalazi na južnoj obali zemlje.

Da bi se osjećali kao kod kuće, Alžirci su na Svjetsko prvenstvo u fudbalu sa sobom poveli svoje kuhare da pripremaju halal-jela, a smješteni su 140 kilometara od Durbana.

Generalni menadžer hotela “Elmare Kotze” kaže kako je glavni cilj gostima osigurati da se za vrijeme boravka osjećaju kao kod kuće.

Selektor engleske reprezentacije Fabio Capello zabranio je suprugama i djevojkama igrača da posjećuju hotel u kojem je smještena selekcija.

Englezi su smješteni u gradu Rustenburgu, koji nije daleko od luksuznih golf-terena i kasina Sun Cityja, gdje je odsjela Victoria Beckham, supruga Davida Beckhama.

Nicolas Smalberger, izvršni direktor “Palace of Lost City” sa pet zvjezdica, pobrinuo se da nijedna supruga i djevojka fudbalera ne budu gladne.

"Kupili smo šest kaca kavijara, a jedna košta 865 eura. Vjerojatno ćemo uskoro morati kupiti još kavijara", rekao je Nicolas. "Također smo uvezli i egzotične gljive, a morali smo nabaviti i dimljene jegulje."