Nogomet
79

Hajrović: Pružit ćemo maksimum protiv Grčke

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Igrač Werdera iz Bremena Izet Hajrović se sa saigračima iz reprezentacije u zeničkom Trening kampu sprema za utakmicu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. koju će bh. tim odigrati protiv Grčke.

Dvadeset petogodišnji veznjak je optimističan uoči gostovanje u Pireju.

"Očekujemo da odigramo dobru utakmicu i pobijedimo kako bismo povećali šanse za visok plasman u grupi. Svi želimo da se ponovo plasiramo na svjetsko prvenstvo, a selekcija Grčke nam je jedan od glavnih konkurenata u kvalifikacijama. Iz tog razloga susret u nedjelju nam je jako bitan i nadamo se da ćemo biti uspješni", rekao je Hajrović.

Dodao je da bh. selekcija ima dovoljno vremena da se kvalitetno pripremi i da će spremno dočekati utakmicu te pružiti maksimum, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Bh. reprezentativci se uoči utakmice s Grčkom mogu pohvaliti dobrim igrama u svojim klubovima, a Hajrović smatra da je to jedna od prednosti.

"Momci igraju odlično u posljednje vrijeme i to nam daje za pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu. I ja sam standardan ove sezone i u većini susreta sam bio u prvoj postavi. Zadovoljan sam svojom formom i spreman sam da pomognem ekipi protiv Grčke", poručio je Hajrović.