Nogomet
56

Hajrović: Prelazak iz Galatasaraya u Werder je korak nazad, ali ja samo želim igrati

Anadolija
Hajrović na službenom predstavljanju u Werderu
Hajrović na službenom predstavljanju u Werderu
Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac i novi igrač njemačkog bundesligaša Werdera iz Bremena Izet Hajrović izjavio je da je za njega spor s bivšim klubom Galatasarayom završen i da mu je FIFA-ino odobrenje da igra u Bundesligi donijelo veliku olakšanje.

U intervjuu za njemački list Bild, Hajrović je podsjetio da je turski Galatasaray napustio jer mu nisu isplaćena dogovorena sredstva i da trenutno nema nikakvih problema niti poteškoća da igra u dresu Werdera.

"Moj dolazak iz Galatasaraya u Wered je bio poput koraka unazad. Ali o tome više i ne razmišljam. Samo želim igrati i pokazati koliko mogu", kazao je mladi veznjak Hajrović.

Istakavši da mu je Galatasaray već uplatio jedan dio novca, Hajrović je kazao da je time za njega taj slučaj završen i da ne želi ići na sudski proces.

U okviru priprema za narednu sezonu, Hajrovićev Werder će danas igrati prijateljski susret protiv londonskog Chelseaja u čijem dresu će igrati i povratnik u taj klub Didier Drogba, koji je bio Hajrovićev saigrač u Galatasarayu, a Hajrović je kazao da je Drogba veliki igrač i čovjek i da su se super slagali tokom boravka u Istanbulu.

"Bili smo skupa u Istanbulu. On je super lik i na terenu i van njega. Nakon meča ću mu tražiti dres, a ako ne da bit će problem. Od njega sam mnogo naučio kako biti mentalno stabilan", kazao je Hajrović.

Hajrović je prošle sezone iz švicarskog Grasshoppersa stigao u Galatasaray za 3,5 miliona eura. Nakon što mu klub nije isplatio dogovoreni novac, Hajrović je napustio Istanbul i kao slobodan igrač prešao u Werder.