Nogomet
9

Hajrović i Mujdža s klupe odgledali remi Werdera i Freiburga

Piše: A. M.
Werder Bremen ni nakon sedam kola ne zna za pobjedu. Klub Izeta Hajrovića danas je remizirao na domaćem terenu protiv Freiburga za koji nastupa Mensur Mujdža, a konačan rezultat glasio je 1:1.

Goste je u vodstvo doveo Darida iz penala u osmom inutu, da bi konačan rezultat utakmice u 31. minutu postavio Di Santo nakon asistencije Zlatka Junuzovića. Izet Hajrović meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače, baš kao i Mensur Mujdža na drugoj strani.

Značajnu pobjedu ostvario je Hoffenheim na domaćem terenu nad Schalkeom, rezultatom 2:1. Strijelci za pobjednički tim bili su Elyonnoussi i Szalai u ranoj fazi utakmice, dok je za Schalke pogodio Huntelaar u finišu meča. Gosti su kraj utakmice dočekali sa deset igrača pošto je u finišu drugi žuti karton zaradio Joel Matip. U domaćem timu zbog povreda nije bilo Sejada Salihovića i Ermina Bičakčića, kao ni Seada Kolašinca na drugoj strani.

Novo iznenađenje priredio je novajlija Paderborn koji je otkinuo bod kod Bayer Leverkusena. Gosti su vodili pogotkom Koca, a Apotekari su izjednačili preko Bendera u finišu prvog poluvremena. Tri minuta pred kraj gostima je novo vodstvo donio Stoppelkamp, da bi bod domaćinu u sudijskoj nadoknadi donio Bellarabi. Emir Spahić zbog crvenog kartona u prošlom kolu danas nije nastupio, dok je na drugoj strani budući Zmaj, Mario Vrančić igrao u posljednjih 15 minuta. Gosti su posljednjih 20 minuta igrali sa deset igrača pošto je direktan crveni karton zaradio Bakalorz.

Prvi trijumf sezone u sedmom kolu ostario je HSV i to na gostovanju kod Borussije Dortmund. Strijelac za veliku pobjedu bio je Lasogga deset minuta prije kraja prvog poluvremena.

Bayern je rutinski na Allianz Areni porazio Hannover sa 4:0. U glavnim ulogama bili su dvostruki strijelci Robert Lewandowski i Arjen Robben.