Nogomet
1

Hajrović dijelio autograme oduševljenim navijačima

Anadolija
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i novi igrač turskog Galatasaraya Izet Hajrović družio se u Antaliji sa navijačima istanbulskih "crveno-žutih".

Navijači turskog kluba kojeg u nastavku takmičenja u Ligi prvaka očekuju dueli sa londonskim Chelseajem, bili su oduševljeni kada je u jednu od Galatasarayevih prodavnica u Antaliji došao Izet Hajrović, te dijelio im autograme.

Reprezentativac BiH Izet Hajrović je kvalitetno ulaganje za budućnost, izjavio je prije nekoliko dana italijanski fudbalski stručnjak i trener turskog prvoligaša Galatasaraya Roberto Mancini.

"Za Hajrovića je sada najvažnije da se navikne na novi klub i saigrače. Za to treba malo više vremena. Smatram da je Hajrović kvalitetno ulaganje za budućnost", pojasnio je šef stručnog štaba slavnog kluba iz Istanbula.

Mancini, također, govorio je o narednom periodu, naglasivši kako će nastavak sezone biti težak za Galatasaray.

"Tokom proteklog perioda smo se jako razvili u fizičkom i taktičkom smislu, ali mislim da još uvijek nije dovoljno. Moramo čuvati koncentraciju, jer nas očekuju veoma teške utakmice protiv Chelseaja. S druge strane, u turskoj ligi zaostajemo osam bodova za Fenerbahčeom. Zbog toga moramo naporno raditi", zaključio je Mancini.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i novi član turskog prvoligaša Galatasaraya, Izet Hajrović, 10. januara je u dresu novog kluba debitirao i to u susretu Antalya kupa Turkish Airlines, u kojem su istanbulski "crveno-žuti" odmjerili snage sa holandskim Ajaxom i slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Hajrović je u dresu Galatasaraya osvojio taj kup, a u finalu su bili bolji od škotskog Celtica.

Bh. reprezentativac je sa turskim klubom potpisao ugovor na četiri i po godine.