Nogomet
6

Hajduku kazna od 15.000 eura i djelimično zatvaranje tribine

FENA
Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Hajduk sa 15.000 eura, te djelimičnim zatvaranje tribine za sljedeću europsku utakmicu zbog isticanja rasističkih obilježja među navijačima Hajduka na tribini stadiona Bonifika u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige odigranoj prije osam dana u Kopru.

"Kazna se odnosi na prijavu za utakmicu u Kopru, a obuhvaća isticanje rasističkih obilježja (banera) među navijačima Hajduka na tribini stadiona Bonifika. Temeljem odluke Disciplinske komisije Uefe, Hajduk mora platiti novčanu kaznu od 15.000 eura te će za prvu sljedeću europsku utakmicu, koja se igra u četvrtak protiv norveškog Stromsgodseta, morati zatvoriti jugoistočni sektor stadiona Poljudu (kazna se odnosi na obvezu zatvaranje tribine s najmanje 500 sjedećih mjesta), a za koju neće smjeti prodavati ulaznice niti dozvoliti ulaz gledateljima", objavljeno je u petak na internetskom portalu Hajduka.

Hajduk ima otvorene još tri prijave u UEFA-i zbog pirotehnike i mogu se očekivati dodatne novčane kazne.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić pozvao je navijače na korektno ponašanje.

"Ovog puta radi se o relativno blagoj kazni, iako se radi o jako ozbiljnom incidentu kakve UEFA najstrožije sankcionira. Apeliramo na naše navijače, na Poljudu i na svim stadionima na kojima prate Hajduka, da ne daju povoda Uefi da nas dalje kažnjava. Svaki sljedeći ovakav incident bio bi katastrofalan za klub i navijače. U slučaju ponovljenog isticanja rasističkih obilježja kazna bi bila drastična, 50.000 eura globe i najmanje jedna utakmica bez gledatelja na Poljudu. Pozivamo stoga naše navijače da se ponašaju korektno i da uvijek imaju na umu da će zbog svakog incidenta najviše ispaštati Hajduk, naša ekipa ali i svi pravi navijači koji će biti uskraćeni u slučaju da se na Poljudu bude moralo igrati bez publike", kazao je Marin Brbić, a prenosi internetski portal Hajduka.