Hrvatska liga
0

Hajduk u gubitku od 22,5 miliona kuna

FENA
Nogometni klub Hajduk je u razdoblju od 1. januara do 15. avgusta, prema revizorskom izvještaju, ostvario gubitak u poslovanju oko 14,9 miliona kuna, a na temelju planiranih prihoda i rashoda do kraja 2009. godine taj gubitak će iznositi oko 22,5 miliona kuna, izjavio je danas predsjednik Hajduka Joško Svaguša podnoseći izviještaj u svezi HNK Hajduk na sjednici splitskog Gradskog vijeća.

Svaguša je rekao da je tokom 2008. godine Hajduk ostvario gubitak oko 22,3 miliona kuna. On je izvijestio kako je nedavno Hajduk ostvario naplatu druge tranše od 25 miliona kuna transfera svojeg bivšeg nogometaša Nikole Kalinića u englesku momčad Blackburn. Pojasnio je da će ta druga tranša doprinijeti očuvanju likvidnosti Hajduka. Svaguša je najavio mjere štednje u Hajduku rekavši kako se trenutno analiziraju ugovori Hajdukovih nogometaša i uposlenika te da će se do prosinca ove godine napraviti nova sistematizacija svih uposlenika i ugovora.

Današnja stavljanje na dnevni red informacije u svezi Hajduka na sjednicu splitskog Gradskog vijeća uslijedilo je nakon zahtjeva Kluba navijača Torcide da Gradsko vijeće razmotri stanje u tom klubu s kojim Torcida nije zadovoljna. Današnjoj sjednici Gradskog vijeća nazočili su i predsjednik Kluba navijača Torcida Žan Ojdanić i tajnik Stipe Lekić ali oni nisu diskutirali.

Višesatna rasprava o Hajduku završena je večeras usvajanjem zaključka da se od Uprave Hajduka zatraži da Gradskom vijeću Splita dostavi plan poslovanja od 2010. do 2013. godine te da ubuduće Hajdukova Uprava svakih šest mjeseci Gradskom vijeću podnosi izvješće o poslovanju jer je Grad Split većinski vlasnik kluba.