Nogomet
0

Hajduk slavio protiv Anderlechta, Utrecht i Liverpool remizirali

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U drugom kolu Evropske lige u terminu od 19 sati odigrano je trinaest susreta u grupama G, H, I, J, K i L, te jedan susret iz grupe F i to onaj između moskovskog CSKA i Sparte iz Praga. Drugi susret ove grupe kao i susreti u grupama B, C, D i E počinju u 21:05 sati.

Grupa F

U prvom poluvremenu utakmice u grupi F između CSKA Moskve našeg Elvira Rahimića i Sparte iz Praga pogodaka nije bilo. Domaća ekipa je povela tek u 72. minuti preko Doumbie. Drugi gol za moskovski CSKA je djelo Gonzaleza koji je u 87. minuti pogodio iz jedanaesterca. Samo dvije minute nakon toga, svoj drugi gol je postigao Doumbia i postavio konačan rezultat ove utakmice. Ekipa CSKA iz Moskve je slavila rezultatom 3:0.

Grupa G

Hajduk bh. reprezentativca Senijada Ibrićića je u Splitu na Poljudu ugostio Anderlecht. U prvim minutama susreta domaća ekipa je imala dvije prilike za pogodak. Prvo je u 3. minuti Vukušić pokušao udarcem glavom ali je bio neprecizan. Ibričić je u 6. minuti izveo slobodan udarac koji je išao u okvir gola, no golman gostiju je bio dobro postavljen. Anderlecht je svoju prvu priliku imao u 10. minuti preko Suareza koji nije bio precizan. U 31. minuti Ibrićić je još jednom šutirao pored gola gostiju.Gosti su potom preuzeli inicijativu i napravili nekoliko dobrih prilika od kojih su najozbiljnije bile one u kojim su se našli Jan Polak i Suarez u 33., odnosno 34. minuti. U drugom poluvremenu Anderlecht je počeo opasnije prijetiti golu Hajduka. U finišu utakmice Ibričić je imao dobru priliku za pogodak, ali je ponovo bio neprecizan. Anderlecht je također imao dobru priliku za pobjedu preko Juhasza koji nije uspio pogoditi mrežu domaćih. U posljednjim sekundama utakmice pobjedu Hajduku donosi mladi Ante Vukušić.

U drugoj utakmici ove grupe sastali su se Zenit i AEK. Domaći su poveli već u 1. minuti golom Hubocana da bi Alves povisio rezultat na 2:0 u 13. minuti. AEK je smanjio rezultat preko Liberopoulosa, da bi Lazović u 43. minuti Zenitu donio prednost od dva gola. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu, tačnije u 57. minuti, Lazović postiže svoj drugi pogodak a za Zenit četvrti. AEK je u 83. minuti smanjio rezultat na 4:2 preko Kafesa. Zenit je slavio zasluženu pobjedu.

Grupa H

U ovoj grupi svoje susrete su odigrali Odense i Stuttgart te Young Boys i Getafe. Prvo poluvrijeme utakmice između Odensea i Stuttgarta je završeno bez pogodaka. Stuttgart je do vodećeg gola došao preko Kuzmanovića koji je pogodio u 72. minuti susreta. Ekipa Odensea je izjednačila u 78. minuti golom Johanssona. Njemačka ekipa je ponovo došla u prednost u 86. minuti. Stijelac je bio Hanrik koji je, ispostavilo se na kraju, donio važna tri boda sa gostovanja kod Odensea.

Young Boysi našeg reprezentativca Lulića su u prvom poluvremenu postigli pogodak protiv Getafea i na odmor otišli sa prednošću od jednog gola. Strijelac je bio Degen u 11. minuti. Isti igrač je pogodio u 64. minuti i povisio rezultat na 2:0. To je bilo sasvim dovoljno da Young Boysi zabilježe pobjedu u ovom susretu.

Grupa I

Grupa I nam je donijela duele Metalista i PSV-a, te Sampdorije i Debrechena. PSV je opravdao ulogu favorita i u prvom poluvremenu postigao dva gola. Strijelci su bili Dzsudzsak u 27. minuti iz jedanaesterca i Berg u 30. minuti susreta. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Sampdoria je protiv Debrechena povela sa 1:0 golom Pazzinija u 18. minuti kojeg je ovaj igrač postigao iz jedanaesterca. To je ujedno bio i jedini gol na ovoj utakmici.

Grupa J

U grupi J su igrali Borussia Dortmund i Sevilla, te PSG i Karpaty. Sevilla je na poluvremenu vodila rezultatom 1:0 pogotkom Cigarinija u 45. minuti. Taj rezultat se zadržao i do kraja utakmice.

PSG je od prve minute zaigrao ofanzivno te do kraja prvog dijela susreta imao prednost od dva gola. Već u 4. minuti je pogodio Jallet, a drugi pogodak je postigao Nene u 20. minuti. PSG je osvojio važna tri boda.

Grupa K

Liverpool je na gostovanju kod Utrechta odigrao mršavih 0:0 i kući se vraća sa jednim osvojenim bodom.

Steaua je na svom terenu dobro počela utakmicu protiv Napolija. U 2. minuti autogol je postigao Cribari. Deset minuta kasnije Tanase je udvostručio prednost Steaue da bi Kapetanos u 16. minuti postigao treći gol za domaće. Isti igrač je dobio crveni karton u 31. minuti. Napoli je smanjio rezultat preko Vitalea u 44. minuti. U drugom poluvremenu talijanska ekipa je postigla drugi pogodak koji je djelo Hamsika iz 73. minute, da bi Cavani donio bod svojoj ekipi pogotkom u 90. minuti.

Grupa L

U ovoj grupi su se sastali CSKA Sofia i Porto, te Rapid iz Beča i Besiktas. Porto je protiv CSKA iz Sofije slavio golom kojeg je postigao Falcao u 16. minuti susreta.

Rapid je u 51. minuti došao u vodstvo preko Kavlaka da bi Holosko u 55. minuti donio izjednačenje rezultata. Besiktas je poveo u 63. minuti preko Boba koji je donio pobjedu turskoj ekipi.