Nogomet
461

Hajdarović potpisao za SC Ritzing, postigao gol u debiju

Piše: D. B.
Bivši nogometaš Veleža Alidin-Dino Hajdarović nogometnu karijeru će nastaviti u Austriji.
Alidin-Dino Hajdarović
Alidin-Dino Hajdarović

Hajdarović je u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio da će od sljedeće sezone igrati za austrijskog trećeligaša SC Ritzing.

"Potpisao sam dvogodišnji ugovor sa SC Ritzingom i prezadovoljan sam uslovima. O koliko ozbiljnom klubu se radi najbolje govori činjenica da su pojačanja stigla iz prve lige. Prošle sezone je tim završio na prvom mjestu na tabeli, ali u viši rang nije otišao zbog licence. Ove sezone je definitivno cilj ulazak u austrijsku Erste Ligu i vjerujem da ćemo to ostvariti", izjavio je Hajdarević.

Problema s prilagođavanjem neće biti, jer je, kako kaže, odlično prihvaćen u klubu.

"Kapiten ekipe je Slovenac Matej Miljatović i on mi je najviše pomogao kad sam stigao u klub. Zaista se osjećam kao da sam ovdje pet godina. Sa nama je sada i Dušan Vasiljević, koji je ranije igrao za Cottbus i Videoton. Zaista sam zadovoljan ovdje", rekao je dvadesetčetverogodišnji bh. nogometaš.

Alidin-Dino Hajdarović sa saigračima
Alidin-Dino Hajdarović sa saigračima

Iako se radi o trećem rangu takmičenja, kvalitet je na zavidnom nivou, kao i uslovi.

"Ovdje se radi veoma profesionalno, igračima ništa ne nedostaje. Treninzi su zahtjevniji i naporniji, sve je na mnogo višem nivou nego kod nas u BiH", kazao je Hajdarović.

On je već odigrao dvije utakmice za svoj novi tim, a u debiju je postigao lijep pogodak.

"Odigrao sam dvije utakmice, u prvoj smo pobijedili lokalni klub rezultatom 4:0, a ja sam postigao gol s distance. U drugoj smo savladali Slaviju s 3:0, koja je ovdje na pripremama. Direktor i trener su prezadovoljni onim što sam pokazao. Naše prvenstvo počinje 27. jula", riječi su sjajnog krilnog nogometaša.

Na kraju razgovora se zahvalio Veležu, svom bivšem klubu.

"Velež je moj klub i zahvalan sam upravi i navijačima na svemu. Ekipi želim mnogo sreće u novoj sezoni", završio je Hajdarović.