Nogomet
17

Hajdarović: Fenomenalan je osjećaj na otvaranju sezone postići pobjednički gol

Piše: D. B.
Alidin-Dino Hajdarović (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Alidin-Dino Hajdarović (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Velež je u 1. kolu BHT Premijer lige BiH pobijedio ekipu Drine, a junak Rođenih je bio Alidin-Dino Hajdarović, strijelac gola vrijednog trijumfa.

"Današnja utakmica je bila dosta teška, jer nam vremenski uslovi nisu išli na ruku. Osim toga, nedostajali su nam neki važni igrači. Sezona je tek počela, nismo najvolje uigrani, ali smo ipak zadovoljni onim što smo pokazali. Naravno, ima mnogo mjesta za napredak u narednom periodu", izjavio je Hajdarović za portal Klix.ba.

Ekipa Veleža je obavila naporne pripreme u Austriji, a igrači nakon utakmice s Drinom osjećaju umor.

"Dobro smo se pripremili prije početka sezone i danas smo odradili sve što je šef od nas tražio. Umorni smo, ali će u drugom kolu biti bolje. Najvažnije je da je atmosfera u timu zaista odlična", rekao je sjajni nogometaš Veleža, koji je svojim golom Rođenim donio pobjedu.

"Fenomenalan je osjećaj na otvaranju sezone postići pobjednički gol, ali je on plod rada cijele ekipe i hvala momcima na tome", kazao je Hajdarović.

Ove sezone bi Velež mogao napraviti i više nego prethodne, kada je završio na 5. mjestu na tabeli.

"Imamo više ciljeve u odnosu na prošlu sezonu. Ne želimo obećavati velike stvari, ali je sigurno da ćemo učiniti sve kako bi obradovali vjerne navijače", završio je Hajdarović.