Nogomet
48

Haifa: Uz Zmajeve su navijači koji nisu propustili nijednu utakmicu u posljednjim godinama

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijačke pjesme reprezentacije Bosne i Hercegovine čuju se ispred stadiona Sammy Ofer u Haifi. Nekoliko stotina navijača će pod plavo-žutim bojama bodriti Zmajeve, a u Izrael su došli iz bh. gradova, ali i iz inostranstva.

"Tri godine nismo propustili nijednu utakmicu, vjerni smo pratioci Zmajeva. Došli smo u Haifu da se radujemo uspješnom rezultatu naše reprezentacije. Bez obzira što smo desetkovani, uvjeren sam da ćemo ostvariti dobar rezultat u večerašnjoj utakmici protiv Izraela", rekao je reporteru portala Klix.ba Memo iz Sarajeva.

Večeras je i Haifi i Damir iz Zenice gdje se najjače bodri reprezentacija BiH. Navijači su svjesni problema zbog povreda igrača, ali optimizma ne nedostaje.

"Imamo dosta problema s povredama i to u veoma nezgodnom trenutku, ali šta je tu je. Utakmicu moramo odigrati na najbolji mogući način. Vjerujem da igrači koji su trenutno u reprezentaciji mogu odgovoriti pozitivno na ovu situaciju i večeras ostvariti prijeko potrebnu pobjedu. Nadam se tom ishodu, jer bi nas svaki drugi rezultat udaljio od Evropskog prvenstva i unio mnogo nemira u naš državni tim", rekao je za Klix.ba Damir iz Zenice.

Zastave i rekviziti u žuto-plavoj boji prekrivaju prostor okolo stadiona Sammy Ofer. Svi čekaju sudijski zvižduk i početak utakmice Izrael - BiH, a pobjeda u ovoj utakmici bi našu reprezentaciju dovela na korak do Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.