Nogomet
21

Hadžić za Klix.ba: Možemo pobijediti Izrael, Spahićevo iskustvo će nam pomoći

Razgovarao: Edin Isanović
Anel Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Anel Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Anel Hadžić se dugo vremena borio da postane Zmaj. U okršajima sa Velsom i Belgijom iznenada je dobio priliku koju je iskoristio. Pokazao je da bez problema može odigrati zahtjevnu ulogu na stoperskoj poziciji, a promovisao se i u standardnog člana udarnog državno sastava.

U Izraelu bi nogometaš Sturma mogao zaigrati na lijevom boku. Rame uz rame s ostalim saigračima vodit će bitku za povoljan ishod u jednoj od najvažnijih utakmica kvalifikacija za odlazak na Euro koji će se 2016. godine održati u Francuskoj.

U razgovoru za Klix. ba govorio je o predstojećem okršaju, novoj poziciji u timu, izostanku Džeke i Ibiševića u vrhu napada...

Izraelci su opasni iz kontri

Na početku je naglasio kako sudar u Haifi može odrediti dalji tok kvalifikacija.

"Nama je to vrlo važna utakmica, ako ne i najvažnija. Bit će teško, Izrael se ne smije potcijeniti. No, ja sam ubijeđen da možemo ostvariti dobar rezultat“, podvlači Hadžić.

Na pitanje da li će igrati na poziciji lijevog beka, kako je najavio selektor Sušić, odgovara.

"Još ništa ne znam i ne opterećujem se previše. Selektor je tu da odluči. Vjerujte da nije važno ko će igrati. Najbitnije je da smo mi kao ekipa složni i da se iz Izraela vratimo sa tri boda“, ističe naš sagovornik.

Osvrnuo se na izostanak Džeke i Ibiševića zbog povreda.

"To je veliki hendikep i udar za nas. Oni nisu samo kao igrači važni za ekipu, nego i kao ljudi. Vođe su u državnom timu i naravno da će biti teže bez njih. Ipak, vjerujem da će selektor i stručni štab naći druga idealna rješenje. Inače, o Izraelu ne znam baš puno. Znam da su opasni iz kontri, a igru prepuštaju suparniku. Poznajem dva špica koji igraju u Austriji iz Beča“, tvrdi nekadašnji reprezentativac Austrije.

Pomoći će nam Spahićevo iskustvo

Nogometaš Sturma vjeruje da Zmajevi mogu osvojiti kompletan plijen u nedjelju.

"Možemo li pobijediti? Naravno! Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, ali se vratio i Emir Spahić. Njegovo iskustvo će nam mnogo pomoći".

Anel kaže kako nema neki poseban ritual kada izlazi na teren.

"Prije utakmice nemam ustaljeni redoslijed stvari koje moram da uradim. No, kada izlazim na travnjak prvo zakoračim desnom nogom i proučim fatihu“.

Na kraju je spomenuo i polaznike škole nogometa Valter koje je prvo ugostio u zemlji podno Alpa, a potom ih je posjetio u gradu na Miljacki.

"Najbitnije je da se djeca obraduju. Oni su budućnost ove zemlje i treba ih podržati. Valter radi odličnu stvar", zaključio je bh. reprezentativac.