Nogomet
376

Hadžić: Nisam mogao ni sanjati da ću postići pet pogodaka

Piše: Edin Isanović
Emir Hadžić slavi gol protiv Radnika na Koševu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Emir Hadžić slavi gol protiv Radnika na Koševu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Emir Hadžić postigao je pet pogodaka za Sarajevo u 30. kolu BHT Premijer lige. Njegov tim deklasirao je Radnik rezultatom 5:0. On je sa današnjim učinkom postao prvi topnik prvenstva sa 20 golova. Iza sebe je ostavio nekadašnjeg saigrača iz Čelika Eldina Adilovića.

Hadžić za Klix.ba kaže kako se za okršaj sa timom iz Bijeljine pripremao kao i za svaki drugi.

"Nisam mogao ni sanjati da ću postići pet golova. Sretan sam, a veliku zahvalnost dugujem saigračima koji su mi asistirali i učinili sve da ja poentiram. Ovu utakmicu neću nikada zaboraviti. Biti jedini igrač u historiji, koji je dao pet golova na jednoj utakmici za najveći klub u državi, zaista je nešto posebno. Na kraju utakmice uzeo sam loptu, a svi saigrači su mi se potpisali na nju. Čuvat ću je za uspomenu“, kazao je za naš portal popularni Hadžija.

On dodaje kako je iza njega uspješna sezona.

"Prije godinu dana stigao sam na Koševo i mogu reći da sam odigrao najbolju sezonu u životu. Ukupno sam postigao 26 pogodaka. Od toga 20 u prvenstvu, tri u Kupu i tri u evropskim dvobojima. Sarajevo je u prvenstvu postiglo najviše, a primilo najmanje pogodaka, osvojili smo najviše bodova od svih dosadašnjih sezona. Nažalost, nismo uspjeli osvojiti niti jedan trofej, a zbog toga se igra nogomet. Zbog toga sam tužan“.

Na kraju je istakao kako tim sa Koševa ima prednost u svim pregovorima.

"Ako budem ostao u BiH, u obzir dolazi samo Bordo tim. Otvoren sam za razgovore“, zaključio je Hadžić kojem ističe ugovor sa klubom iz Titove 38/b.

Podsjetimo, tim sa Koševa na kraju je osvojio drugo mjesto sa 60 osvojenih bodova, tri više nego 2007. godine kada na najveći bh. stadion stigla posljednja titula.