Nogomet
127

Hadžibegić za Klix.ba: Svi koji žele dobro Zmajevima trebaju prihvatiti spisak

Piše: Edin Isanović
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Faruk Hadžibegić, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH prokomentarisao je za Klix.ba spisak nogometaša koji će braniti boje BiH u Brazilu, a kojeg je danas objavio aktuelni šef državnog tima Safet Sušić.

Istakao je kako je vidio koji su nogometaši pozvani, te je zamolio sve navijače na razum, bez obzira na neke možda i opravdane kritike.

"Koliko god da je svako od nas mislio da će spisak putnika na Svjetsko nogometno prvenstvo biti drugačiji, mislim da je u ovom trenutku potrebna podrška svima oko reprezentacije. Ipak, za ostvarivanje dobrog rezultata na Mundijalu trebamo dobru atmosferu. Zamolio bih sve da prihvate spisak kao da su ga oni sastavljali. Vidim da ima puno pitanja, kritika i ne sviđa mi se situacija koja se stvara. Prema mom sudu, za to nema potrebe. Ono što može reprezentativcima dati poticaj, optimizam i samopouzdanje jeste dobra klima", kazao je za Klix.ba Hadžibegić.

Na kraju je poručio da vjeruje kako će se Zmajevi maksimalno pripremiti i da će na planetarnom izlogu nogometa biti na očekivanom nivou.

"Svi oni koji žele dobro BiH i našoj reprezentaciji, iako se ne slažu, trebaju prihvatiti spisak i da idemo dalje", zaključio je popularni Hadžija.