Nogomet
5

Hadžibegić: Šta očekujem protiv Kipra? BiH uvijek ide na pobjedu

Piše: Edin Isanović
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH danas u Zenici igra prvu utakmicu kvalifikacija za EURO protiv Kipra. Bivši selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić naglašava za Klix.ba kako od očekuje nastavak kontinuiteta plasmana na veliko takmičenje.

"Kao i svaki navijač BiH s nestrpljenjem očekujem početak kvalifikacija za EURO 2016. Vjerujem da će naš državni tim nastaviti pobjeđivati kao što je to činio u prethodnom ciklusu i da će direktno izboriti plasman na kontinentalnu smotru“, potcrtava popularni Hadžija.

Osvrnuo se na odlazak Spahića, Misimovića i Ibričića iz nacionalne vrste.

"Oni će sigurno nedostajati svlačionici. I kao igrači i kao ljudi. Mislim da su rano odustali, pogotovo što i dalje igraju. No, šta je, tu je. Selektor Sušić je sigurno u problemu da nađe adekvatnu zamjenu. Ipak, državni tim ima kvalitet i svjetlu budućnost“.

Hadžibegić vjeruje da će novi igrači u reprezentaciji opravdati očekivanja.

"Selektor Sušić pozvao je nekoliko novih, mladih nogometaša. Nadam se da će ih u budućnost biti još i da će se napraviti spoj mladosti i iskustva. Kao navijač zadovoljan sam većinom novajlija i vjerujem u aktuelnu generaciju“, dodao je. Nekadašnji kapiten jugoslovenske nogometne reprezentacije vjeruje da će Džeko i saigrači pobijediti Kipar.

"Bh. reprezentacija u svakom meču treba ići na pobjedu, bez obzira ko je je rival. U igri su tri boda i to je jedino što se računa. Protiv Kipra očekujem osvajanje kompletnog plijena“.

Na kraju je dodao kako ima stvari koje se mogu i moraju popraviti - ne samo u reprezentaciji, nego općenito.

"Na dobro smo putu. Treba nastaviti raditi analitički, pametno i mudro“, zaključio je Hadžibegić.