Emisija "Direktno"
0

VIDEO / Hadžibegić: Osim predsjednik Saveza, a ja direktor, zašto ne?

Sarajevo-x.com
U emisiji "Direktno" sa Sabahudinom Topalbećirevićem na TV 1 gostovao je legendarni trener Ivica Osim. U fokusu razgovora bila je aktuelna situacija u bh. nogometu i moguća suspenzija našeg Saveza.

Osim je napomenuo kako imamo kvalitetnu reprezentaciju koja se može plasirati na veliko takmičenje i da se Nogometni savez BiH nije smio dovesti u ovakvu situaciju.

"UEFA i FIFA neće imati milosti, iako tvrdim da oni ne razumiju situaciju u BiH i naš sistem. Mislim da ljudi u našoj državi trebaju biti što otvoreniji i transparentniji", kazao je Osim.

On je u emsiji istakao i to da bi volio da se nacionalna nogometna vrsta konačno plasira na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo i da "s ćejfom sjedne na avion i ode na utakmicu".

Telefonski iz Zagreba u emisiju se javio Vlatko Marković, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Podvukao je kako je HNS uvijek pomagao rad Nogometnog saveza BiH i dodao sljedeće:

"Nažalost, bojim se da od sutra BiH više neće biti u UEFA-i i FIFA-i. Izvršni odbor UEFA-e prihvatit će izvještaj, a svi znamo da Statut nije usvojen."

U emisiju iz Francuske se javio i bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić. On je naglasio kako su francuski mediji već oduzeli BiH bodove, te da "trikolori" po novoj tabeli imaju samo bod više od Bjelorusije, te je dodao da će zbog toga Francuska možda tražiti drugo rješenje.

Na pitanje da li će pomoći u formiranju novog Saveza rekao je:

"Želim da se vratim u BiH, ali niko me još nije pozvao", kazao je, dodavši da UEFA i FIFA ne traže ništa nelogično, već samo da se ispoštuje ono što je potpisano prilikom ulaska u te organizacije.

"Niko neće mijenjati pravila zbog nas", kazao je nekadašnji kapiten jugoslovenske reprezentacije.

Na pitanje Topalbećirevića da li bi pristao da bude direktor Saveza BiH, a Osim predsjednik, Hadžibegić je kroz smijeh kazao da kad bi se sve uredilo on bi se prihvatio posla.

Iz susjedne Srbije se javio Radmilo Mihajlović, bivši nogometaš Željezničara i Bayerna iz Minhena, koji je istakao da bi suspenzija Saveza nanijela ogromnu štetu klubovima i reprezentaciji.

U emisiju se na kraju javio Savo Milošević, nekadašnji igrač Partizana i reprezentacije Srbije, koji je rekao da mu ovo sve liči na igru velikih i malih i da se u identičnoj situaciji nikad ne bi bio suspendovan savez Italije, Francuske ili Njemačke.