Nogomet
101

Hadžibegić: O krivcima razmišljati kada prođe ova tuga i žalost

Piše: J. H.
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Bh. nogometni stručnjak Faruk Hadžibegić prokomentarisao je poraz od Nigerije i eliminaciju nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Nakon pobjeda protiv Obale Slonovače i Meksika, te dobre igre protiv Argentine u prvom kolu grupne faze Mundijala, Hadžibegić kaže da je bio optimističan uoči meča protiv Superorlova.

"Razočarana sam rezultatom. Imali smo kvalitet i mogućnost da prođemo u drugi krug takmičenja. Jako, jako mi je žao što nam se to desilo. Evidentno je da nas je sudija oštetio, međutim, bilo je vremena da nakon te sudijske greške napravimo nešto više. Nemam sumnju u htjenje igrača", kaže Hadžibegić za Klix.ba.

Evidentna je greška novozelandskog sudije Petera O'Learyja, ali greške treba tražiti i među stručnim štabom Zmajeva.

Naš sagovornik kaže da prvo trebaju odigrati utakmicu protiv Irana, a tek onda "hladnih glava" pronaći jaku i slabu stranu u igri bh. reprezentacije.

"Danas je isuviše rano smatrati nekoga više krivim od drugoga. Bilo je prostora na terenu i najviše bih volio o tome razmišljati kad prođe ova tuga i žalost", dodaje on.

Pred Zmajevima je posljednja utakmica protiv Irana. Papetu će biti teško motivisati igrače čega je i Hadžibegić svjestan.

"Posljednjim atomima snage trebamo pobijediti Iran pa ćemo onda vidjeti šta ćemo i kako ćemo. Ako ne pobijedimo Iran, mislim da bi kritike bile mnogo jače, a to nam u ovom trenutku ne treba", dodaje Faruk Hadžibegić.