Nakon poraza od Brazila
0

Hadžibegić i Smajlović zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom

Piše: Dalibor Bošnjak
Nakon sinoćnjeg prijateljskog susreta u St. Gallenu i pobjede Brazila nad reprezentacijom BiH rezultatom 2:1, bivši selektori državnog tima Faruk Hadžibegić i Mišo Smajlović su izrazili zadovoljstvo igrom Zmajeva i pokazali optimizam pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Faruk Hadžibegić nije zadovoljan rezultatom utakmice, jer je, prema njegovom mišljenju, reprezentacija BiH mogla osigurati pobjedu u prvom poluvremenu utakmice. Ipak, zadovoljan je igrom Zmajeva.

"Smatram da smo dobro odigrali ovu utakmicu, posebno u prvom poluvremenu kada smo mogli osigurati pobjedu. Igra naše reprezentacije zaista ohrabruje, ali rezultatom ne mogu biti zadovoljan. Mi se ne smijemo zadovoljavati porazom, iako se radi o Brazilu. Opravdanja nema, jer imamo dobru reprezentaciju i ako želimo napredovati moramo imati pobjednički mentalitet. U ovoj utakmici je selektor uočio neke od naših nedostataka i na tome će se raditi. Bilo da igramo protiv Lihtenštajna ili Brazila, moramo ići na pobjedu", izjavio je za portal Sarajevo-x.com bivši reprezentativac i selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić.

Bivši selektor našeg državnog tima Mišo Smajlović također nije zadovoljan rezultatom, ali je naglasio da su Zmajevi pokazali da mogu igrati protiv najjačih reprezentacija svijeta i da je važno da ne respektuju previše svoje protivnike.

"Mislim da rezultat nije realan. Trebalo je biti barem neriješeno. Momci su igrali dobro i stvorili su vjerovatno i bolje prilike od Brazilaca. Uprkos porazu, ovo je ohrabrenje za nas, pokazatelj da vrijedimo i da možemo igrati protiv najboljih. Na ovaj način igrači stiču samopouzdanje na putu ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Mislim da ne trebamo previše respektirati naše protivnike, nego trebamo demonstrirati ono što znamo", izjavio je Smajlović.

Adis Jahović u razgovoru s Edinom Džekom (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Adis Jahović u razgovoru s Edinom Džekom (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Adis Jahović, bivši igrač FK Sarajevo i sadašnji član švicarskog Wila, družio se s reprezentativcima BiH prije susreta s Brazilom, a Zmajeve je u sinoćnjoj utakmici bodrio s tribina.

"Prije svega, moram reći da sam oduševljen mnogobrojnom publikom. Navijači su iz svih dijelova svijeta došli navijati za BiH. Sama utakmica je zaista bila na visokom nivou. Nažalost, nesretni pogodak je pao u finišu susreta. Ipak, igrom sam sasvim zadovoljan, Zmajevi su odlično parirali Brazilcima", izjavio je Jahović.