L'Equipe
0

Hadžibegić favorit za novog trenera Arles-Avignona

Totalsport
Faruk Hadžibegić
Faruk Hadžibegić
Marcel Salerno, predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Arles-Avignona, u četvrtak poslijepodne trebao bi imenovati novog trenera tima.

Arles-Avignon je pod vodstvom trenera Michela Estevana od 2005. godine prošao put od pete do prve lige! No, u elitnom društvu francuskog nogometa ovaj klub prolazi vrlo trnoviti put, te je u prvih sedam kola uknjižio svih sedam poraza!

Predsjednik Marcel Salerno je još nakon 5. kola, 17. septembra, odlučio smijeniti Estevana, a L'Equipe piše da su u konkurenciji za njegovog nasljednika trojica stručnjaka.

Favorit je, piše pariski sportski dnevnik, 52-godišnji Faruk Hadžibegić, bivši reprezentativac bivše Jugoslavije koji je u igračkoj karijeri nakon Sarajeva i Betisa nastupao za dva francuska kluba, Sochaux i kratko za Toulouse. U Sochauxu je Hadžibegić počeo i trenersku karijeru, a nakon što je 1999. godine obnašao dužnost selektora Bosne i Hercegovine, Hadžibegić je trenirao Betis, Troyes, Sochaux, Gaziantepspor, Denizlispor, Niort, Dijon i Bastiju do maja ove godine.

Uz Hadžibegića, kandidati na novog trenera Arles-Avignona su Thierry Laurey i Patrick Rémy.