Nogomet
60

Hadžiahmetović dobro igrao za U-17: Na ovu generaciju može se ozbiljno računati

Piše: Edin Isanović
Amir Hadžiahmetović
Amir Hadžiahmetović
Kadetska reprezentacija igrala je u proteklom periodu Elitni krug kvalifikacija u škotskom Glasgowu. Iako su od tri utakmice upisali dvije pobjede (Rumuniju savladali 1:0, a Belgiju 3:0), izabranici Sakiba Malkočevića poraženi su u prvom kolu od Škotske 1:0, te je domaćin takmičenja izborio učešće na Evropskom prvenstvu na Malti jer je ostvario maksimalan učinak.

Ipak, ono što može da ohrabri sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj zemlji jeste da se na aktuelnu generaciju itekako može računati. Po ocjenama relevatnih nogometnih stručnjaka ovo je jedna od najtalentiranijih kadetskih reprezentacija.

Uz Amera Gojaka i Sanjina Lelića sjajne partije pružio je igrač Željezničara Amir Hadžiahmetović. Ovaj nadareni nogometaš našao se u notesima nogometnih "šmekera" koji su pratili Elitni krug.

U izjavi za Klix.ba Hadžiahmetović kaže kako uvijek daje maksimum, te da je san svakog mladog nogometaša da stigne do državnog tima.

"Zadovoljan sam svojim igrama za U-17 reprezentaciju BiH. Kako u proteklim kvalifikacijama, tako i u doigravanju. Izbacili smo jednu Hrvatsku, pobijedili Rumuniju i Belgiju. Pokazali smo da se na ovu generaciju može ozbiljno računati u budućnosti. Za dosadašnje uspjehe želim se zahvaliti svojoj porodici i treneru Admiru Adžemu. Oni mi daju veliku podršku. Pohvale koje mi stižu u posljednje vrijeme zaista gode, ali i obavezuju da radim još više“, istakao je za naš portal Hadžiahmetović.

Dodaje kako sa nestrpljenjem čeka da zaigra za najjači tim Željezničara.

"Kada nastupate za svoj klub u mlađim kategorijama, maštate kako ćete jednoga dan zaigrati za prvi tim. Mislim da se taj trenutak bliži i da ću uskoro biti u prilici da istrčim pred najbolje navijače u državi“, kazao je Amir koji potcrtava kako ima tim ljudi koji brine o njegovoj karijeri.

"U tom segmentu ne brinem puno. Moje je samo da igram, a ostalo će doći samo po sebi“, zaključio je Hadžiahmetović koji je igrač u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje.