Nogomet
23

Guttman: Trideset hiljada navijača će nam biti motiv da osvojimo tri boda protiv BiH

Piše: D. B.
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Večeras je u prostorijama stadiona Sammy Ofer održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali selektor Izraela Eli Guttman i reprezentativac Tal Ben Haim.

Guttman je istakao važnost sutrašnje utakmice te je rekao da favorita nema.

"Ovo je veoma važna utakmica za nas, kao i svaka druga u ovim kvalifikacijama. Favorita nema, jer ja u to ne vjerujem. U reprezentaciji Izraela učimo na greškama i pokušavamo napraviti nešto novo. Smatram da je selektor Safet Sušić veliki nogometni znalac, ali ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Trideset hiljada navijača i novi stadion su nam dodatni motiv za osvajanje tri boda. U ovom trenutku ne želim otkriti našu taktiku niti prognozirati rezultat", izjavio je Guttman.

On ne smatra da će njegovom timu biti lakše protiv BiH bez obzira na činjenicu da u sastavu Zmajeva neće biti Vedada Ibiševića i Edina Džeke. Također, vjeruje da sutrašnji rezultat neće biti presudan za nastavak kvalifikacija.

"Bez obzira na povrede oni imaju odličan tim i moramo dati sve od sebe da ih zaustavimo. Bez obzira na sutrašnji rezultat, obje reprezentacije su i dalje u igri za kvalifikacije", rekao je selektor Guttman.

Nakon selektora Izraela se novinarima obratio i reprezentativac Tal Ben Haim.

"U zadnjih 17 utakmica sam nastupio u njih 16 i u jako dobroj sam formi. Bez obzira što BiH igra bez napadača, i dalje je opasan protivnik. U odbrani ćemo morati biti oprezni i učiniti sve da ih zaustavimo. Trenutna atmosfera u našem timu je pozitivna, optimistični smo uoči utakmice, posebno jer smo kvalifikacije otvorili sa dvije pobjede", rekao je Ben Haim.

Utakmica Izrael - BiH se igra sutra u 20:45 sati.