Nogomet
10

Guttman nema dilemu: Poznat sastav Izraela za večerašnju utakmicu u Haifi

Piše: A.D.
Sa sinoćnjeg treninga Izraelaca (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sa sinoćnjeg treninga Izraelaca (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Selektor reprezentacije Izraela Eli Guttman nema dileme kada je u pitanju tim koji će se večeras u Haifi suprostaviti našim Zmajevima.

Stručnjak na klupi Izraela dosljedan je formaciji sa jednim napadačem uz pojačani vezni red u kojemu će ponajbolji izraelski fudbaler Eran Zahavi ofanzivno djelovati.

Mjesto na golu rezervisano je za Ofira Martziana iz Ashoda koji se ne može pohvaliti dobrom formom u posljednje vrijeme. Guttmanovi stoperi velika su šansa za naš napad. Odbranom Izraela će komandovati kapiten Tal Ben Haim koji danas nastupa za Charlton, a društvo će mu praviti Eitan Tibi. Eyal Meshumar zatvarat će desni, a Omri Ben – Harush lijevi bok.

Pozicija zadnjeg veznog rezervisana je za Yeinija, dok će ispred njega igrati pomenuti Zahavi i Natcho. Po desnoj strani će jurišati Lior Rafaelov, a po lijevoj Tal Ben Haim koji zanimljivo ima isto ime kao i kapiten Izraela iz engleskog Charltona. Ben Haim mlađi nastupa za Maccabi Tel Aviv.

Najbliži golu Asmira Begovića bit će napadač Austrije iz Beča Omer Damari koji je na posljednjoj utakmici protiv Andore poistigao hat trick.